Netradi?ní kombinace mexických fazolí a opomíjené pohanky.
P?ed n?jakým ?asem jsem se zde zmi?ovala o zajímavé britské rozvozové služb? Gousto. P?e?íst si m?žete jak moji recenzi na Vitalii, tak jsem sem dala i recepty, které mn? tehdy v krabici p?išly. Vyzkoušet tak podle Gousta m?žete úžasné tacos se sladkou bramborou, netradi?ní ko?en?ná vejce s freekehem a pln?né cukety s vo?avým kuskusem.
Gousto ale není jediné. Dalo by se ?íct, že Anglie je tímto druhem rozvozu skoro až zaplavená. Nejsiln?jším hrá?em ze všech zú?astn?ných je pravd?podobn? firma HelloFresh. Zajímavé je, že HelloFresh je p?vodem z N?mecka. Dnes se ale s tímto rozvozem m?žete setkat i v USA, Kanad?, Holandsku, Švýcarsku a Rakousku. S HelloFresh dokonce spolupracuje Jamie Oliver, který jim ?as od ?asu šoupne do krabice sv?j recept a zákazníci jsou potom ješt? o kus š?astn?jší.
Je myslím pochopitelné, že když jsem vyzkoušela Gousto, bylo nutné poznat i konkurenci a zjistit, jak vypadá rozvoz od velkého HelloFresh. V hledá?ku mám ješt? jednu z t?chto rozvozových firem. Až otestuji i ji, m?žete se t?šit na kompletní shrnutí a porovnání.
Te? tady mám ale aspo? jeden z recept? podle HelloFresh. Není teda od Jamieho Olivera, ale to myslím v?bec nevadí. Chu? je úžasná a zase se potvrdilo, že síla t?chto rozvozových služeb spo?ívá p?edevším v tom, že pot?ebné suroviny vám chystají profesionálové, kte?í p?esn? ví, kolik do vašich fazolí má p?ijít sko?ice, aby výsledná chu? byla dokonalá.
V??ím ale, že chutnat vám tenhle recept bude, i když vám sko?ici nep?edchystal mistr ko?ení z HelloFresh. A ur?it? mn? nezapome?te napsat, jak vám chutnala netradi?ní kombinace pohanky, sko?ice a fazolí.
Ingredience na dv? porce
- 150 g pohanky
- 1 plechovka ?erných fazolí
- 2 ?ervené papriky nakrájené na kousky velikosti sousta
- 60 g ?edaru nastrouhaného najemno
- 150 g creme fraiche
- 1 ?ervená cibule nakrájená najemno
- 2 stroužky ?esneku nakrájené najemno
- 1 chilli papri?ka nakrájená najemno
- 1 kostka zeleninového vývaru
- 1/2 lžíce sko?ice
- 1/2 lžíce ?ímského kmínu
- 1/2 lžíce mleté papriky
- svazek pažitky nakrájené najemno
- s?l a pep?
- olivový olej
- rostlinný olej na smažení
Jak p?ipravit zape?ené fazole s pohankou
- Troubu si rozeh?ejeme na 220 °C. Na plechu promícháme nakrájenou papriku s trochou olivového oleje a dáme péct do rozeh?áté trouby na patnáct minut.
- V kastrolku p?ivedeme k varu 270 ml vody se zeleninovým vývarem.
- Do vroucí vody nasypeme pohanku a va?íme tak dlouho, dokud se z kastrolku neodpa?í tém?? všechna voda. Potom kastrolek s pohankou p?iklopíme a na mírném ohni va?íme ješt? deset minut. Po té pohanku odstavíme ze sporáku a necháme pod pokli?kou ješt? dojít.
- V pánvi rozeh?ejeme olej a za?neme na n?m smažit cibuli, ?esnek a chilli papri?ku. Vše smažíme asi tak p?t minut.
- Po té do pánve p?idáme slité fazole, uva?enou pohanku, upe?enou papriku, sko?ici, ?ímský kmín a mletou papriku. Vše d?kladn? promícháme a pánev odstavíme ze sporáku.
- Lušt?ninovou sm?s v pánvi podle pot?eby dochutíme solí a pep?em a zamícháme do ní p?lku creme fraiche.
- Sm?s p?endáme z pánve do zapékací misky. Povrch uhladíme a posypeme nastrouhaným ?edarem.
- Fazolovo-pohankovou sm?s pe?eme v troub? vyh?áté na 200 °C tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Trvá to asi tak patnáct minut.
- Upe?ené fazole na talí?i doplníme o creme fraiche a pažitku.
- Zape?ené fazole servírujeme s velkým š?astným úsm?vem, jak HelloFresh nezapomene p?ipomenout v každém ze svých recept?