Pomalu pe?ená frittata s arty?oky

Krásn? nadýchaná vaje?ná frittata s pe?enými raj?átky a mandlovým pestem. Pot?šení pro každého, kdo miluje quiche a chce jíst bez lepku.

Pomalu pe?ená frittata s arty?oky a pe?enými cherry raj?átky

Pomalu pe?ená frittata s arty?oky a pe?enými cherry raj?átky


Pár recept? na frittatu tady na blogu už mám. Vybrat si m?žete t?eba tu z brambor nebo experimentovat s t?stovinami. Dnes to bude ale n?co úpln? jiného.

V této frittat? totiž hlavní roli hrají samotná vají?ka a doprovod jim d?lají pro m? pom?rn? netradi?ní arty?oky. Nejlepší ale na celé téhle vají?kové nádhe?e je, jak se p?ipravuje. Frittata se nesmaží ale pomalu pe?e v troub?. Díky tomu jsou vají?ka krásn? nadýchaná a p?ipomínají francouzský quiche.

Takže, pokud se vám práv? nechce d?lat s t?stem na kolá? nebo chcete jíst bezlepkov?, ale zárove? milujete zeleninovo-vaje?nou nápl? z quiche, tak rozhodn? zkuste tuhle frittatu.

A nezapome?te ani na pe?ená raj?átka, která jí dodají sv?žest a úžasné mandlové pesto, které všechno perfektn? dochutí.

Ingredience na dv? v?tší porce

  • 1 ?ervená cibule nakrájená na tenká p?lkole?ka
  • 1 plechovka arty?ok?
  • 100 g rukoly (nebo jestli va?íte v UK, tak já jsem použila salát watercress neboli poto?nici léka?skou)
  • 6 vajec
  • 250 g cherry raj?átek
  • 50 g parmezánu nastrouhaného najemno
  • 80 g mandlí (výborné mandle m?žete koupit v o?íškovém obchod? Zodo.cz)
  • 1 stroužek ?esneku
  • extra panenský olivový olej podle pot?eby
  • rostlinný olej na smažení
  • s?l a pep?

Jak p?ipravit pomalu pe?enou frittatu s arty?oky

  1. Nejd?íve si p?ipravíme mandlové pesto. Do mixéru nebo food procesoru dáme 25 g parmezánu, p?lku listového špenátu, mandle a stroužek ?esneku. P?idáme dv? lžíce olivového oleje a vše rozmixujeme dohladka. Podle pot?eby p?iléváme další olej a mixujeme, dokud nedosáhneme konzistence ?idší kaše.
  2. Do trouby vyh?áté na 160 °C dáme péct cherry raj?ata promíchaná se lžící olivového oleje. Raj?ata pe?eme hodinu.
  3. V misce si rozmícháme všechna vají?ka z druhou p?lkou parmezánu a špetkou soli a pep?em.
  4. V pánvi, která m?že p?ijít do trouby a na které lze krájet, rozeh?ejeme olej a za ob?asného promíchání smažíme p?lkole?ka cibule deset minut.
  5. K cibuli p?idáme arty?oky a listový salát. Vše d?kladn? promícháme a smažíme ješt? p?l minuty.
  6. Do pánve k zelenin? nalijeme rozmíchaná vají?ka, která už nepromícháváme, jenom pánev necháme ješt? p?l minuty na sporáku.
  7. Na posledních dvacet minut, které raj?at?m v troub? ješt? zbývají, k nim p?idáme pánev s budoucí frittatou a necháme vše v troub? spole?n? péct.
  8. Na talí? servírujeme upe?ená raj?átka, upe?enou frittatu a vše pokapeme mandlovým pestem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..