Pln?né cukety s vo?avým kuskusem

Když se te? tak dívám na tenhle recept na pln?né cukety, ?íkám si, že je hrozná škoda, že kouzlo pln?né zeleniny neobjevuji ?ast?ji.

Recept stejn? jako tacos se sladkou bramborou a ko?en?ná vejce s freekehem pochází od rozvážkové služby Gousto, o které si m?žete p?e?íst víc na Vitalia.cz. Pln?né cukety jsou posledním receptem, který mn? v mé testovací krabi?ce dorazil. A op?t je to p?esn? takové to jídlo, které bych se nebála nabídnout ani tomu nejnáro?n?jšímu masožravému strávníkovi. Kombinace ochuceného kuskusu, po?ádn? pálivého jogurtu a cuket zasypaných fetou je prost? parádní a v?bec nechápu, pro? na britských webech tak ?asto narážím na recepty, kde se cukety plní mletým masem nebo klobáskama. Vždy? je to úpln? zbyte?né, když stejnou parádu nad?lá i dob?e nako?en?ná zelenina.

Ingredience na pln?né cukety pro dva strávníky

  • 2 cukety
  • 1 ?ervená cibule nasekaná najemno
  • 2 raj?ata nasekaná najemno
  • 100 g fety
  • 120 g bílého jogurtu
  • 150 g kuskusu
  • 1 lžíce raj?atového protlaku
  • menší svazek hladkolisté petrželky
  • 1 lžíce oregana
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce ko?ení baharat
  • 1/2 lžíce kajenského pep?e
  • 1 kostka zeleninového vývaru se sníženým obsahem soli
  • s?l a pep?
  • špetka cukru
  • 1 lži?ka olivového oleje
  • rostlinný olej na smažení

Jak p?ipravit pln?né cukety

    1. Cukety podéln? rozkrojíme a lži?kou vydlabeme vnit?ek. Ten nasekáme najemno a odložíme na pozd?jší použití.
    2. V pánvi rozeh?ejeme olej a zp?níme na n?m cibuli.

 

  • Petrželku v?etn? stonk? nasekáme na jemno. Nasekané stonky p?idáme k zelenin? do pánve a zbytek petrželky si odložíme na pozd?jší použití.
  • Do pánve p?idáme nasekaný vnit?ek cuket a ješt? vše smažíme ?ty?i minuty nebo tak dlouho, dokud zelenina není m?kká a z pánve se neodpa?í veškerá tekutina.
  • Vydlabané cukety položíme na plech vyložený papírem. Vnit?ky cuket lehce osolíme a opep?íme a naplníme zeleninovou sm?sí.
  • V misce smícháme nasekané lístky petrželky s nadrobenou fetou, špetkou soli a lži?kou olivového oleje.
  • Povrch napln?ných cuket posypeme ochucenou fetou.
  • Cukety pe?eme v troub? rozeh?áté na 220 °C deset až patnáct minut.
  • V kastrólku p?ivedeme k varu 400 ml vody, ve které rozmícháme rajský protlak, oregano, druhou p?lku zeleninového vývaru a špetku cukru.
  • Takto p?ipraveným vývarem zalijeme kuskus a necháme ho n?kolik minut nabobtnat. Až je kuskus m?kký, tak ho vidli?kou nakyp?íme.
  • Mezi tím si smícháme jogurt s kajenským pep?em a uzenou paprikou.
  • Upe?ené cukety servírujeme s kuskusem a ko?en?ným jogurtem.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..