Když už jsem kone?n? vy?ešila m?j celoživotní problém, jak se dostat k indickému sýru paneer, není nic radostn?jšího, než se pustit do jeho zpracovávání.
A jako první na ?adu p?ichází moje snad nejoblíben?jší paneerové jídlo kadai paneer. Jedná se o pokrm, který své jméno zd?dil po nádob?, ve které se p?ipravuje. Já jsem v Indii nikdy nebyla, takže nem?žu posloužit informacema z první ruky… Prý se ale jedná o kotlík podobný ?ínskému woku, který je jenom o n?co hlubší. Takže pokud máte doma (nejdokonalejší kus kuchy?ského ná?adí) wok, tak máte vyhráno a m?žete se pustit do va?ení. Pokud ve vaší kuchyni wok ješt? nezaujímá to nej?estn?jší místo, v?ele doporu?uji b?žet si pro n?j do prvních domácích pot?eb a hned po té se pustit do kadai paneeru.
Ingredience
- 300 g paneeru (návod, jak rychle a snadno p?ipravit paneer je zde)
- menší kousek o?išt?ného zázvoru
- 6 stroužk? ?esneku
- 2 cibule
- 2 chilli papri?ky
- 7 raj?at
- 1 ?ervená paprika
- kokosový olej
- ko?ení garam masala
- s?l
Postup
- Zázvor s ?esnekem rozmixujeme na jemnou pastu. Cibuli a papriku si nakrájíme na nudli?ky julienne. 2 raj?ata nakrájíme nadrobno a zbylá raj?ata rozmixujeme na pyré. Paneer nakrájíme na kostky a chilli nakrájíme na tenká kole?ka.
- Ve woku (máme-li originální kadai, samoz?ejm? použijeme ten) rozpálíme kokosový olej, na kterém osmažíme zázvorovo-?esnekovou pastu. Smažíme dokud nepomine výrazná v?n?.
- Do pánve p?idáme cibuli a smažíme dokud nezpr?hlední.
- P?idáme chilli papri?ky a nakrájená raj?ata. Promícháme a dusíme na mírném ohni t?i minuty.
- P?idáme rozmixovaná raj?ata a dusíme deset minut.
- Po té p?idáme papriku a dusíme další t?i minuty.
- Do zeleninové sm?si p?ilijeme 150 ml vody, osolíme a oko?eníme a dusíme p?ibližn? osm minut.
- Na záv?r p?imícháme paneer a ješt? vše va?íme t?i minuty.
Když se pomine všechno po?áte?ní krájení a mixování, tak se jedná o velmi rychlý recept, který spo?ívá jenom v p?idávání a míchání ingrediencí.
Další recepty s paneerem: