Kadai paneer

Když už jsem kone?n? vy?ešila m?j celoživotní problém, jak se dostat k indickému sýru paneer, není nic radostn?jšího, než se pustit do jeho zpracovávání.

Kadai paneer, rýže t?í barev a sváte?ní sárí

Kadai paneer, rýže t?í barev a sváte?ní sárí

A jako první na ?adu p?ichází moje snad nejoblíben?jší paneerové jídlo kadai paneer. Jedná se o pokrm, který své jméno zd?dil po nádob?, ve které se p?ipravuje. Já jsem v Indii nikdy nebyla, takže nem?žu posloužit informacema z první ruky… Prý se ale jedná o kotlík podobný ?ínskému woku, který je jenom o n?co hlubší. Takže pokud máte doma (nejdokonalejší kus kuchy?ského ná?adí) wok, tak máte vyhráno a m?žete se pustit do va?ení. Pokud ve vaší kuchyni wok ješt? nezaujímá to nej?estn?jší místo, v?ele doporu?uji b?žet si pro n?j do prvních domácích pot?eb a hned po té se pustit do kadai paneeru.

Ingredience

  • 300 g paneeru (návod, jak rychle a snadno p?ipravit paneer je zde)
  • menší kousek o?išt?ného zázvoru
  • 6 stroužk? ?esneku
  • 2 cibule
  • 2 chilli papri?ky
  • 7 raj?at
  • 1 ?ervená paprika
  • kokosový olej
  • ko?ení garam masala
  • s?l

Postup

  1. Zázvor s ?esnekem rozmixujeme na jemnou pastu. Cibuli a papriku si nakrájíme na nudli?ky julienne. 2 raj?ata nakrájíme nadrobno a zbylá raj?ata rozmixujeme na pyré. Paneer nakrájíme na kostky a chilli nakrájíme na tenká kole?ka.
  2. Ve woku (máme-li originální kadai, samoz?ejm? použijeme ten) rozpálíme kokosový olej, na kterém osmažíme zázvorovo-?esnekovou pastu. Smažíme dokud nepomine výrazná v?n?.
  3. Do pánve p?idáme cibuli a smažíme dokud nezpr?hlední.
  4. P?idáme chilli papri?ky a nakrájená raj?ata. Promícháme a dusíme na mírném ohni t?i minuty.
  5. P?idáme rozmixovaná raj?ata a dusíme deset minut.
  6. Po té p?idáme papriku a dusíme další t?i minuty.
  7. Do zeleninové sm?si p?ilijeme 150 ml vody, osolíme a oko?eníme a dusíme p?ibližn? osm minut.
  8. Na záv?r p?imícháme paneer a ješt? vše va?íme t?i minuty.

Když se pomine všechno po?áte?ní krájení a mixování, tak se jedná o velmi rychlý recept, který spo?ívá jenom v p?idávání a míchání ingrediencí.

Další recepty s paneerem:

Paneer tikka masala

Paneer paratha

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..