Lasagne ve wonton koší?kách

N?jaké ty recepty dokazující, že wonton tu na sv?t? není jenom kv?li wonton polévce, už na tomhle blogu mám. Protože ale dobrých v?cí prý nikdy není dost, p?idávám sem další recept, který wonton posouvá zase do trochu jiných zem?pisných ší?ek.

Recept pochází z mého oblíbeného blogu Damn Delicious, který mn? vlastn? vnukl tu revolu?ní myšlenku, že wonton je n?co víc než jenom obal na masové knedlí?ky. A musím ?íct, že hrát si s tímhle ?ínským vynálezem m? hodn? baví. Nap?íklad tyhle pln?né koší?ky nebo jejich náplní nenapln?ní kamarádi jsou skv?lým ob?erstvením na n?jakou party a pe?ené wonton balí?ky jsou zase zdravou variantou k tradi?nímu smaženému receptu.

Ingredience

  • 24 plátk? wonton t?sta (recept na jeho snadnou p?ípravu je zde)
  • 5 stroužk? ?esneku
  • 1 plechovka krájených raj?at
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 400 g ricotty
  • 2 italské klobásky (použila jsem taliána z Mikrofarmy)
  • 200 g mozzarelly
  • tymián
  • s?l a pep?
  • olej

 

 

Postup

  1. Na rozpáleném oleji p?l minuty opékáme nadrcený ?esnek. K tomu p?ilijeme raj?ata a na mírném ohni dusíme 30 minut. Pokud je omá?ka p?íliš hustá, podlijeme jí troškou vody.
  2. Nakonec do omá?ky p?idáme s?l, pep? a dv? lžíce balzamikového octa a dob?e promícháme.
  3. Klobásky oloupeme ze st?ívek a lžící nadrtíme na menší kousky.
  4. Klobásky na rozpálené pánvi opékáme p?ibližn? p?t minut, až jsou p?kn? k?upavé.
  5. Ope?ené klobásky promícháme s raj?atovou omá?kou.
  6. Mozarelu ochutíme solí a pep?em a promícháme.
  7. Muffinový plech si jemn? vymažeme olejem a do každého d?lku vložíme jeden plátek wonton t?sta tak, aby t?sto pokrývalo co nejv?tší plochu st?n a aby jeho r?žky vykukovaly ven z muffinového dolí?ku.
  8. P?edp?ipravené wonton koší?ky plníme lžící ricotty, lžící klobáskové sm?sí a posypeme nastrouhanou mozzarellou.
  9. Koší?ky pe?eme v troub? vyh?áté na 190°C 15 minut. Koší?ky musí být dob?e upe?ené, jinak se p?i vyndávání z plechu budou trhat. Že jsou koší?ky správn? upe?ené poznáte podle toho, že zatáhnete za r?žek t?sta vykukující z muffinového dolíku. Pokud se t?sto net?epe a jena první pohled tvrdé a pevné, máte hotovo a koší?ky se vám neroztrhají a nezhroutí.

 

Další wonton recepty

Wonton polévka

Black Bean Tacos ve wonton koší?kách

Pe?ené wonton tašti?ky s fazolí ?erné oko a tahini omá?kou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..