Recept na snadnou p?ípravu wonton t?sta

Vždycky jsem si myslela, že vytvo?it t?sto na wonton knedlí?ky a další wonton radovánky je nadlidský výkon, protože ani v takové kucha?ce jako je Making Artisan pasta recept na wonton nenajdete.

I p?esto že mám vietnamskou tržnici ani ne ?tvrt hodiny od domu, mám na wonton chu? mnohem ?ast?ji, než mám cestu do tržnice. Tady je otázka, zda málo chodíme do tržnice a nebo zda mám hrozn? moc ráda všechno, kde vystupuje wonton…

Nedávno jsem si proto ?ekla, že se nedá nic jiného d?lat, než místo do útrob vietnamských obch?dk? zkusit zabrousit do útrob internetu a zjistit, jak se t?sto na wonton p?ipravuje. Ukázalo se, že recept není zase tak moc obtížné najít a že postup není zase tak moc náro?ný, jak jsem si p?vodn? p?edstavovala…

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1/4 až 1/2 hrnku vody
  • s?l
  • kuku?i?ný škrob na podsypávání

Jak p?ipravit wonton t?sto

  1. T?sto se p?ipravuje vlastn? úpln? stejn? jako t?sto na klasické italské t?stoviny. Vybrat si tak m?žete, zda do práce zapojíte ruce nebo budete líní a využijete robota. Pokud jste podstiví a dáte p?ednost ru?ní práci, tak si z uvedených ingrediencí vypracujte kouli a potom ji na podložce hn??te tak dlouho,  dokud nemáte pružné nelepkavé t?sto.
  2. Pokud jste jako já a dáváte p?ednost kuchy?ské technice, tak si v robotu nebo ve foodprocesoru smícháte všechny ingredience a kuchy?ského pomocníka necháte hníst tak dlouho, než máte hezké, pružné a nelepivé t?sto. Podle pot?eby p?idávejte vody nebo mouky..
  3. T?sto v obou dvou p?ípadech necháme uležet v míse p?ikryté potraviná?skou fólií cca hodinu.
  4. Po té si t?sto rozd?líme na poloviny nebo ?tvrtiny (to podle toho, jak velkou linku máte) a vyválíme ho na co nejtenší plát. Zbytek t?sta máme stále p?ikrytý, aby nám neztvrdlo a neoschlo.
  5. B?hem vyvalování t?sta si vále?ek i pracovní plochu podle pot?eby podsypáváme kuku?i?ným škrobem. T?sto by m?lo být vyválené opravdu na tenonko. Hranice n?kde mezi ješt? t?stem a pr?hledností je ten ideál, kterého chceme dosáhnout.
  6. Rozválené t?sto si nakrájíme na ?tverce p?ibližn? o hran? 9 cm.
  7. Wonton m?žeme hned použít a nebo uchovat v mrazáku. Pokud si t?sto chcete zamrazit, tak jednotlivé ?tverce naskládejte na sebe a p?itom dbejte, aby jste m?li každý plátek dostate?n? posypaný kuku?i?ným škrobem, jinak se p?i odd?lování jednotlivých ?tverc? dost zapotíte.

Recepty na využití wonton t?sta

One thought on “Recept na snadnou p?ípravu wonton t?sta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..