Pe?ené wonton knedlí?ky s fazolí ?erné oko a tahini omá?kou

Už tu máme wonton koší?ky a te? p?icházejí na ?adu wonton knedlí?ky.

B?žn? se malé wonton knedlí?ky bu?to zavá?í do polívky (p?íliš moc práce) a nebo se smaží (v mém p?ípad? nemožné – p?íliš vysoké riziko usmažení prst?). Ovšem nedávno jsem narazila na recept, kde se wonton knedlí?ky pe?ou a ta myšlenka m? p?ímo nadchla. M?lo to jediný há?ek – nemám ráda krevety.

Našt?stí v dob?, kdy jsem p?emýšlela, ?ím nahradit krevety, p?išla zá?ijová krabi?ka od Zajíc? v krabici a v ní fazole ?erné oko. Nápad na geniální kombinaci byl na sv?t?…

Ingredience

  • 1 balení wonton placi?ek (recept na snadnou domácí p?ípravu zde)
  • 2 balení krémového sýra (použila jsem Philadelphia)
  • 150 g fazolí ?erné oko v suchém stavu
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 lži?ka sezamového oleje
  • uzená paprika
  • s?l
  • 1 vejce
  • 1 lžíce pasty tahini
  • 1 lžíce ume octa
  • 1 lži?ka sezamového oleje
  • wasabi k?en podle chuti

Jak p?ipravit pe?ené wonton knedlí?ky

  1. Fazole si p?es noc namo?íme. Slijeme vodu a uva?íme v ?erstvé vod? do m?kka. Mn? to zabralo cca 45 minut.
  2. Vychladlé fazole si promícháme se sýrem, nakrájenou cibulkou, sezamovým olejem a dochutíme uzenou paprikou a solí.
  3. Na pracovní plochu si vždy položíme jednu wonton placi?ku. Do jejího st?edu naneseme p?ibližn? jednu až dv? lži?ky nápln? a okraje t?sta pot?eme rozkvedlaným vejcem. Cípy t?sta postupn? p?ikryjeme nápl? tak, že nám vzniknou úhledné balí?ky.
  4. Knedlí?ky pe?eme v troub? rozeh?áté na 200°C p?ibližn? 10 minut.
  5. Z tahini, ume octa, sezamového oleje a wasabi si p?ipravíme omá?ku, se kterou ješt? teplé knedlí?ky podáváme.

Další wonton recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..