Už tu máme wonton koší?ky a te? p?icházejí na ?adu wonton knedlí?ky.
B?žn? se malé wonton knedlí?ky bu?to zavá?í do polívky (p?íliš moc práce) a nebo se smaží (v mém p?ípad? nemožné – p?íliš vysoké riziko usmažení prst?). Ovšem nedávno jsem narazila na recept, kde se wonton knedlí?ky pe?ou a ta myšlenka m? p?ímo nadchla. M?lo to jediný há?ek – nemám ráda krevety.
Našt?stí v dob?, kdy jsem p?emýšlela, ?ím nahradit krevety, p?išla zá?ijová krabi?ka od Zajíc? v krabici a v ní fazole ?erné oko. Nápad na geniální kombinaci byl na sv?t?…
Ingredience
- 1 balení wonton placi?ek (recept na snadnou domácí p?ípravu zde)
- 2 balení krémového sýra (použila jsem Philadelphia)
- 150 g fazolí ?erné oko v suchém stavu
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 lži?ka sezamového oleje
- uzená paprika
- s?l
- 1 vejce
- 1 lžíce pasty tahini
- 1 lžíce ume octa
- 1 lži?ka sezamového oleje
- wasabi k?en podle chuti
Jak p?ipravit pe?ené wonton knedlí?ky
- Fazole si p?es noc namo?íme. Slijeme vodu a uva?íme v ?erstvé vod? do m?kka. Mn? to zabralo cca 45 minut.
- Vychladlé fazole si promícháme se sýrem, nakrájenou cibulkou, sezamovým olejem a dochutíme uzenou paprikou a solí.
- Na pracovní plochu si vždy položíme jednu wonton placi?ku. Do jejího st?edu naneseme p?ibližn? jednu až dv? lži?ky nápln? a okraje t?sta pot?eme rozkvedlaným vejcem. Cípy t?sta postupn? p?ikryjeme nápl? tak, že nám vzniknou úhledné balí?ky.
- Knedlí?ky pe?eme v troub? rozeh?áté na 200°C p?ibližn? 10 minut.
- Z tahini, ume octa, sezamového oleje a wasabi si p?ipravíme omá?ku, se kterou ješt? teplé knedlí?ky podáváme.