Já vím, ho??i?ná polívka – zní to dost divn?. Ale ona je vážn? dobrá. I když je pravda, že když jsem si v Zaanse Schansenu k ve?e?i objednala menu, kde byla zahrnutá práv? i tahle polívka, tak jsem ji do té doby, než jsem jí ochutnala, považovala za nutné zlo nezbytné k tomu, abych se prokousala k hlavnímu chodu a dezertu. Jenomže je to už tém?? rok, co jsme se z Holandska vrátili a já jsem ho??i?nou polívku doma už n?kolikrát va?ila. Je prost? dobrá…
Ale aby byla vážn? tak dobrá jako v Zaanse Schansenu, tak je nutné použít chu?ov? dobrou a kvalitní ho??ici. Ho??ice, která vám nechutná k párku, vám dvojnásobn? nebude chutnat v polívce. Samoz?ejm?, že nejideáln?jší by bylo použít ho??ici p?ímo ze Zaanse Schansenu, kterou tam i dnes mele (bohužel už jenom jeden) v?trný mlýn. Jenomže ta je u nás jaksi nedostupná, takže doporu?uji sáhnout po Maille nebo jiné dobré ho??ici.
Ingredience
50 g másla
50 g mouky
1 l ku?ecího ?i zeleninového vývaru
1 lžíce hrubozrné ho??ice
1 lžíce klasické ho??ice
150 g zakysané smetany
100 g slaniny
S?l a pep?
Postup
V hrnci rozpustíme máslo a p?ibližn? dv? minuty na n?m opražíme mouku.
Po té do hrnce po sb?ra?ce ?i dvou p?iléváme horký vývar a mícháme dokud se všechna tekutina do mouky neabsorbuje. Potom p?ilejeme další vývar a takhle pokra?ujeme dokud nespot?ebujeme všechen vývar.
Do polívky p?idáme ho??ici a promícháme.
Na záv?r p?idáme smetanu a polívku ješt? krátce p?ivedeme k varu.
Ho??i?nou polévku servírujeme posypanou slaninovými kosti?kami ope?enými do k?upava.
Recept pochází z tohodle blogu a je za pomoci pár dalších ho??i?nopolévkových recept? p?iveden k obrazu mému.