Fajitas

Asi bych m?la pro tenhle recept z?ídit rubriku Rakousko, protože jsem jej poprvé ochutnala p?ed mnoha a mnoha lety práv? v Rakousku a už navždycky jej budu mít spojený práv? s touhle naprosto nemexickou zemí. Ale a? v tom není zmatek a protože je recept ?ist? mexický a pochází z kucha?ky Mexican Cooking, nedá se nic d?lat a je v mexické rubrice.

 

Ingredience

500 g ku?ecích prs

Š?áva a k?ra z jedné limetky

1 polévková lžíce t?tinového cukru

1 polévková lžíce sušeného oregána

1/2 polévkové lžíce mletého chilli (nebo podle vlastní chuti)

1/2 polévkové lžíce mleté sko?ice

2 papriky

1 velká cibule

Olivový olej na smažení

8 tortil

Na guacamole

1 avokádo

1 raj?e

Š?áva z 1/4 limetky

1/2 cibule

1 stroužek ?esneku

1 chilli papri?ka

?erstvý koriandr podle chuti

S?l

Na raj?atovou salsu

2 raj?ata

1/2 cibule

1 lžíce t?tinového cukru

1 chilli papri?ka

Š?áva a k?ra z 1/2 limetky

?erstvý koriandr podle chuti

S?l

K podávání (není nutné)

Nastrouhaný ?edar

Natrhané salátové listy

 

Postup

Na raj?atovou salsu promícháme najemno nakrájenou cibuli s limetkovou š?ávou. Raj?ata oloupeme a nakrájíme na kostky a spole?n? s limetkovou k?rou, chilli papri?kou a koriandrem je p?idáme k cibuli. Na konec p?idáme cukr a mícháme tak dlouho, než se cukr rozpustí a všechny suroviny se promíchají. Salsu dochutíme solí a  dáme minimáln? na dv? hodiny do ledni?ky, aby se promísily chut?.

Na guacamole dužninu z avokáda rozmixujeme a promícháme s limetkovou š?ávou. K avokádu p?idáme oloupané a na malé kousky nakrájené raj?e, najemno nakrájenou cibuli, podrcený ?esnek, nasekaný koriandr a chilli papri?ku. Dochutíme solí a dáme vychladit do ledni?ky.

Ku?ecí maso nakrájíme na malé nudli?ky a promícháme s limetkovou š?ávou, cukrem, oregánem, chilli a sko?icí. Maso dáme minimáln? na p?l hodiny marinovat do ledni?ky.

Na rozpáleném oleji orestujeme maso a na poslední 4 minuty k n?mu p?idáme cibuli nakrájenou na tenké plátky a papriku nakrájenou na nudli?ky. Vše orestujeme a podáváme zabalené v tortile.

Fajitas servírujeme tak, že uprost?ed tortily ud?láme hrani?ku z masa, kterou poklademe guacamole a salsou a ty ješt? p?ípadn? posypeme sýrem a salátem a vše d?kladn? zabalíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..