V Mexiku jsem nikdy nebyla, i když bych mohla napsat n?co jiného, kdyby nás minulý rok všichni neodrazovali od návšt?vy Tichuany, kam jsme si cht?li odsko?it z Kalifornie.
Každopádn? mexickou kuchyni miluji a snad je to i má nejoblíben?jší kuchyn?. A na to, že mexická kuchyn? v?tšinou nevypadá jako to, co my evropané považujeme za mexickou kuchyni (tortily a kuku?ice) jsem si tak n?jak už zvykla.
Takže i tahle polívka, která na první pohled v?bec nevypadá mexicky, pochází vážn? z Mexika a dokonce se jmenuje po jedné ?tvrti v Mexico City.
Ingredience
1,5 l ku?ecího vývaru
2 chilli papri?ky
500 g ku?ecích prs
Svazek jarních cibulek
1 avokádo
1 plechovka cizrny
80 g nastrouhaného chedaru
S?l a pep?
Postup
Ku?ecí vývar spole?n? s nakrájenými papri?kami p?ivedeme k varu a 10 minut v n?m pova?íme ku?ecí maso
Po té, co ku?ecí maso trochu schladne, natrháme ho na menší kousky. Avokádo oloupeme a nakrájíme. Cibulku nakrájíme na kole?ka a cizrnu necháme okapat.
Vše p?idáme do vývaru, dochutíme solí a pep?em a polívku proh?ejeme.
P?i podávání polívku posypeme chedarem.
Recept pochází z kucha?ky Mexican Cooking od Jane Milton.