Tlalpeo Soup

V Mexiku jsem nikdy nebyla, i když bych mohla napsat n?co jiného, kdyby nás minulý rok všichni neodrazovali od návšt?vy Tichuany, kam jsme si cht?li odsko?it z Kalifornie.

Každopádn? mexickou kuchyni miluji a snad je to i má nejoblíben?jší kuchyn?. A na to, že mexická kuchyn? v?tšinou nevypadá jako to, co my evropané považujeme za mexickou kuchyni (tortily a kuku?ice) jsem si tak n?jak už zvykla.

Takže i tahle polívka, která na první pohled v?bec nevypadá mexicky, pochází vážn? z Mexika a dokonce se jmenuje po jedné ?tvrti v Mexico City.

 

Ingredience

1,5 l ku?ecího vývaru

2 chilli papri?ky

500 g ku?ecích prs

Svazek jarních cibulek

1 avokádo

1 plechovka cizrny

80 g nastrouhaného chedaru

S?l a pep?

 

Postup

Ku?ecí vývar spole?n? s nakrájenými papri?kami p?ivedeme k varu a 10 minut v n?m pova?íme ku?ecí maso

Po té, co ku?ecí maso trochu schladne, natrháme ho na menší kousky. Avokádo oloupeme a nakrájíme. Cibulku nakrájíme na kole?ka a cizrnu necháme okapat.

Vše p?idáme do vývaru, dochutíme solí a pep?em a polívku proh?ejeme.

P?i podávání polívku posypeme chedarem.

 

Recept pochází z kucha?ky Mexican Cooking od Jane Milton.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..