Vegetariánské dim sum knedlí?ky

Náš pes se poslední dny tvá?í n?jak moc d?ležit?. Asi se k ní dostala informace, že v pátek je ?ínský nový rok a že letos kalendá? ovládne pes.

D?vod k radosti nemá ale jenom náš pes. Já jsem kone?n? odevzdala projekt své bakalá?ské práce. Ano, i když už se n?kolik let chlubím magisterským titulem, letos m? ?eká psaní mé druhé bakalá?ky v život?. Téma bude po?ádn? jedlé…

A to, že mn? z beder spadl první bakalá?kový kámen se musí po?ádn? oslavit.

Poslední dobou jsem své kuliná?ské schopnosti dost zanedbávala, takže bylo kone?n? na ?ase jednou strávit celé dopoledne v kuchyni a uva?it n?co, co by stálo i za ?lánek na blog. A a? má ten náš pes radost, tak zárove? oslavíme i ?ínský nový rok.

Dim sum knedli?ky se tradi?n? p?ipravují v pá?e a výborn? se na jejich p?ípravu hodí wonton t?sto, které si m?žete p?ipravit i doma. Dim sum se dají plnit ?ímkoliv. Já samoz?ejm? up?ednost?uji vegetariánskou verzi, kde je spousta zeleniny a nem?lo by chyb?t ani tofu.

Ingredience na knedlí?ky

  • 1 dávka wonton t?sta (recept najdete zde)
  • 1 balí?ek tofu
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 ?ervená paprika
  • kousek ?erstvého zázvoru
  • 1 lžíce sojové omá?ky
  • oblíbené ko?ení [já jsem použila Ko?ení na tofu paní Yoko od Sonnentoru)
  • rostlinný olej na smažení

Ingredience na omá?ku

  • 2 lžíce sojové omá?ky
  • 2 lžíce srirachy

Jak p?ipravit vegetariánské dim sum knedlí?ky

  1. Cibuli, mrkev, papriku a zázvor o?istíme a nastrouháme najemno. Nejlíp to jde v robotu, se kterým je trochu práce p?i jeho ?išt?ní, ale ne tak moc práce, jako kdybyste to m?li všechno nastrouhat ru?n?.
  2. V pánvi si rozeh?ejeme olej a za?neme na n?m smažit nastrouhanou zeleninu. B?hem smažení k zelenin? p?idáme lžíci sojové omá?ky a vše smažíme tak dlouho, dokud zelenina nezm?kne a neodpa?í se p?ebyte?ná tekutina.
  3. Lehce zchladlou zeleninu promícháme s nadrobeným tofu a zvoleným ko?ením.
  4. A te? je ?as na tvorbu knedlí?k?. Vždy doprost?ed plátku wonton t?sta si dáme lži?ku p?ipravené nápln?. Okraje t?sta opravdu jenom lehce navlh?íme vodou a knedlí?ek zabalíme tak, že p?es nápl? postupn? p?ehneme všechny ?ty?i rohy t?sta. V??ím, že vaše knedlí?ky budou mnohem vzhledn?jší než ty moje, které se rad?ji necht?ly ani vyfotit.
  5. Knedlí?ky va?íme v pá?e deset minut. Já jsem na tuhle akci vytáhla sv?j parní hrnec, který jsem m?la v plánu p?i nejbližší p?íležitosti prodat. Myslím ale, že jeho osud ješt? zvážím. Pokud nemáte parní hrnec, p?ipravte si kastrolek a pa?á?ek. Bude to stylov?jší a v kuchyni vám to nezabere tolik místa.
  6. Mezi tím, co se knedlí?ky va?í, si smícháme sojovou omá?ku se srirachou.
  7. Knedlí?ky podáváme teplé a namá?íme do p?ipravené omá?ky. A nezapome?te pozdravovat psy, kte?í nám v tomto ?ínském roce budou vládnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..