Tacos pln?né avokádovo-bramborovým salátem

I když avokádo a brambory jsou docela dost neobvyklá kombinace, p?ekvapiv? je to nejlepší nápl? do tacos.

Tacos mám moc ráda. Spole?n? s quesadillou je to moje snad nejoblíben?jší mexické jídlo.

S tacos mám ale vždycky ten problém, že se docela nepohodln? jí. Tortilly na tacos jsou tvrdé a k?upavé, což je jednou z nejlepších v?cí na tacos. Zárove? je to ale i docela peklo, protože se tortilly lámou a všechna nápl? v lepším p?ípad? padá na talí?.

Kone?n? jsem ale p?išla na to, ?ím tacos naplnit, aby si ?lov?k užil k?upavé tortilly a zárove? je ani neproklínal.

Všechno to vzniklo z pot?eby zlikvidovat brambory a z chuti na avokádo.

Nedávno jsem totiž komusi v Brn? vykládala, jak dobré avokádo je v Anglii k dostání a že je dokonce i levn?jší než to nedobré v ?esku. V tu chvíli jsem se ale zastyd?la, protože jsem si uv?domila, že anglické avokádo skoro v?bec nekupuji.

Rozhodla jsem se proto, že hned p?i první p?íležitosti s avokádem n?co uva?ím.

Kombinace brambor a avokáda je trochu zvláštní. P?ekvapiv? ale neobvyklá spojení m?žou ob?as p?inášet hodn? zajímavé výsledky.

Ješt? lepší by ale myslím bylo nahradit klasické brambory batáty. Zbož?uji pe?ené batáty a avokádo s ?ernými fazolemi by je ješt? o kousek vylepšilo.

Nejd?ležit?jší na tomto zvláštním bramborovém salát? je ale to, že když se jim naplní tacos tortilly, tak zabrání jejich lámání. Mazlavá hmota výborn? zaplní celou tortillu a ta nemá šanci prasknout.

Ingredience na 3 porce

  • 600 g brambor
  • 2 avokáda
  • 1 plechovka ?erných fazolí
  • š?áva z jedné limetky
  • velká hrst ?erstvého koriandru
  • 80 g nastrouhaného ?edaru nebo jiného tvrdého sýra
  • 9 taco tortil
  • oblíbené ko?ení (použila jsem kreolské ko?ení)
  • rostlinný olej

Jak p?ipravit tacos pln?né avokádovo-bramborovým salátem

  1. Brambory oškrábeme, roz?tvrtíme a nakrájíme na p?ibližn? p?l centimetru tlusté plátky.
  2. Na plechu vyloženém pe?ícím papírem brambory promícháme s rostlinným olejem a zvoleným ko?ením.
  3. Brambory pe?eme v troub? vyh?áté na 200 °C p?l až t?i ?tvrt? hodiny. Brambory by m?ly být m?kké a získat k?upavý povrch.
  4. Mezi tím, co se brambory pe?ou, si p?ipravíme avokádo.
  5. Avokádo rozp?líme, oloupeme a nakrájíme na v?tší kousky.
  6. V míse smícháme limetkovou š?ávu a avokádo. Avokádo vidli?kou rozm?lníme na kaši a promícháme s limetkovou š?ávou.
  7. Do rozma?kaného avokáda p?idáme nasekaný koriandr a slité fazole a vše promícháme. Podle pot?eby dochutíme pep?em a solí.
  8. Až jsou brambory upe?ené, p?idáme je k avokádu a promícháme.
  9. V rozeh?áté troub? oh?ejeme tacos tortilly.
  10. Tortilly plníme avokádovo-bramborovým salátem a navrch posypeme strouhaným sýrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..