Vegetariánský tažín s dýní a batáty

Na n?koho to p?ijde až po Vánocích, n?kdo to pot?ebuje už p?ed nimi. D?ív nebo pozd?ji to ale potká každého. Pot?eba zdravého, lehkého a na p?ípravu nenáro?ného jídla je kolem váno?ních svátk? akutn?jší, než kdykoliv jindy.

Zeleninový tažín s dýní a batáty

Zeleninový tažín s dýní a batáty


V takové krizové situaci je ze všeho nejlepší sáhnout po tažínu a p?ipravit si v n?m n?co bez masa, soli, tuk? a smažení, co i navzdory veškeré té askezi bude perfektn? chutnat.

Vegetariánský tažín s dýní a batáty je p?esn? to jídlo, které když dojíte, budete mít pocit, že jste pro sebe ud?lali n?co hrozn? dobrého. A díky tomu, že tažín se p?ipravuje skoro sám, tak jste neprosp?li jenom fyzické stránce své osobnosti, ale i té duševní, protože jste místo stání u sporáku m?li ?as si odpo?inout.

Ingredience na t?i porce

  • 1 plechovka sekaných raj?at
  • 1 plechovka cizrny
  • 150 g máslové dýn? nakrájené na kostky
  • 150 g batát? nakrájených na kostky
  • 70 g mandlí (výborné mandle seženete v o?íškovém obchod? Zodo.cz)
  • 2 lžíce harissa pasty
  • 2 lžíce medu
  • kuskus k podávání

Jak p?ipravit vegetariánský tažín s dýní a batáty

  1. Nejd?íve v tažínu promícháme konzervovaná raj?ata, harissu a med.
  2. Po té do tažínu p?idáme dýni, batáty, cizrnu a mandle. Vše dob?e promícháme.
  3. Tažín p?iklopíme a dáme do trouby. Aby nám tažín náhodou nepraskl, dáváme jej do studené trouby a až potom nastavíme požadovanou teplotu.
  4. Na tažínu je nejlepší, že si dobu pe?ení m?žete p?izp?sobit podle sebe a toho, kolik máte na p?ípravu ?asu. Tažínu nejlíp vyhovuje pomalé pe?ení, takže když ráno všechno nachystáte, zelenina se vám m?že celé dopoledne pozvolna péct a v poledne máte bez v?tší námahy hotový parádní ob?d. Pokud sp?cháte nebo jste hladoví, zvyšte teplotu a ke stolu m?žete usedat d?ív.
  5. Já jsem vegetariánský tažín první hodinu pekla v troub? rozeh?ívající se a rozeh?áté na 180 °C a po té jsem na další hodinu a ?tvrt teplotu snížila na 140 °C. Zelenina byla krásn? m?kká a chut? propojené.
  6. Zeleninový tažín výborn? chutná s kuskusem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..