Tvar?žkový kolá?

M?j sout?žní kolá?, který výborn? chutná, o trochu mí? voní a bohužel nic nevyhrál.

Tvar?žkový kolá?

Tak jsem te? prošla tém?? celý archív svého blogu, abych zjistila, že poslední recept obsahující n?jaký masový produkt jsem zde zve?ejnila v ?íjnu 2015. Konkrétn? to byl Mac and Cheese s quinoou bez t?stovin. A práv? te? si tuhle více než ro?ní vegetariánskou historii svého blogu pokazím tvar?žkovým kolá?em, do kterého jsem jenom kv?li Pohlreichovi nacpala slaninu.

Cht?la jsem totiž v sout?ži po?ádané supermarketem Albert vyhrát kuchy? Oresi. Úkolem bylo nasbírat body, koupit si za n? plech, n?co na n?m upéct, výrobek vyfotit a fotografii p?ihlásit do sout?že. V p?ti týdnech m?la odborná porota v ?ele se Zde?kem Pohlreichem vybrat p?t nejhez?ích fotografií, jejichž auto?i vyhrají Oresi kuchy? za sto tisíc.

Moje logika byla jednoduchá: nikdy jsem nic nevyhrála, ale tu kuchy? bych hodn? cht?la a tak v??ím, že se na m? usm?je št?stí/B?h/Pohlreich a já tu kuchy? vyhraju. Celá rodina sbírala body a já jsem p?emýšlela, ?ím odbornou porotu v ?ele se Zde?kem Pohlreichem okouzlím.

Rozhodla jsem se inovovat sv?j recept na tarte flambe. Místo kynutého t?sta jsem použila bezlepkové listové t?sto, aby o tuhle dobrotu nebyl ochuzen žádný ?len rodiny a romad?r jsem nahradila tvar?žkama, po kterých se mn? už po?ádn? stýskalo.

Protože jsem ale záke?n? uvažující tvor, ?íkala jsem si, že aby v?bec na chvíli Pohlreichovo oko spo?inulo na mém výtvoru, m?l by tam být aspo? kousek n??eho masitého. P?ece si nechci namlouvat, že by n?koho mohly zaujmout jenom rozteklé tvar?žky.

Po zdlouhavém p?emýšlení, jestli má m?j kolá? v?tší šanci na výhru, když do n?j dám slaninu nebo když se zachovám eticky a místo slaniny použiji n?jakou zeleninu jsem se rozhodla pro slaninovou cestu.

Nevyhrála jsem.

Nevím, jestli to je tím, že jsem koupila 100 g slaniny a dostanu se proto do pekla nebo proto, že se Zden?k Pohlreich dal na vegetariánství a moje slanina ho znechutila. Nebo že by to bylo tím, že ta slanina na fotce není skoro v?bec vid?t??

Ingredience

  • 1 plát vyváleného listového t?sta (Klidn? použijte i bezlepkové, t?sto se nenalistuje, ale zase ud?láte radost i celiak?m.)
  • 150 ml zakysané smetany
  • 1 ?ervená cibule nakrájená na tenká p?l kole?ka
  • 100 g kvalitní anglické slaniny (Ne té pravé anglické, ale té ?eské anglické. Ta skute?n? anglická se sem moc nehodí.)
  • 1 balení tvar?žk? Kousky s kmínem
  • s?l a pep?

Postup

  1. Na plech rozložíme plát listového t?sta. Okraje t?sta ohneme sm?rem dovnit?, abychom vytvo?ili zvýšený okraj.
  2. Smetanu ochutíme solí a pep?em a pot?eme jim listové t?sto.
  3. Na smetanu naklademe cibuli a slaninu a vše dokon?íme tím, že kolá? posypeme kousky tvar?žk?.
  4. Tvar?žkový kolá? pe?eme v troub? vyh?áté na 180 °C patnáct až dvacet minut nebo tak dlouho, dokud se tvar?žky nerozpustí a okraje kolá?e neza?nou zlátnout.
  5. V pr?b?hu pe?ení d?kladn? v?tráme a snažíme se celé rodin? namluvit, že to rozhodn? nesmrdí váš tvar?žkový kolá?, ale že za to bezpochyby m?žou t?eba sousedovy nohy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..