Tacos se sladkou bramborou a ?ernými fazolemi

Vynikaící recept a drobné zamyšlení nad food delivery službami, které vám usnadní život a p?itíží p?írod?.

Vzhledem ke své lakot? jsem docela odolná v??i r?zným slevám a akcím. Když na m? ale na Facebooku vysko?ila reklama na službu Gousto a první objednávku jenom za deset liber, nedalo se tomu prost? odolat.

Gousto je taková ta služba, která za vás vymyslí recepty, nakoupí, všechno odváží a vaším úkolem už jenom je smíchat ty správné suroviny a ?ídit se p?iloženým receptem. Jinak ?e?eno, Gousto je služba, která má v zemi oplývající hotovými jídly velký potenciál a v ?eské republice nemá šanci na p?ežití. Zatímco v Británii Gousto funguje už od roku 2012 a zdrav? si dokáže konkurovat s totožným projektem Hello Fresh, v ?eských luzích a hájích v posledních letech zmíral na oubyt? jeden rozvozový startup za druhým.

Lenivým a asi i chytám anglické manýry. Takže, i když nepo?itám to, že tento týden se mn? poda?ilo uva?it za rekordn? nízkou cenu, m?j celkový dojem z Gousta byl až na drobné výhrady velmi pozitivní.

T?mi drobnými výhradami mám na mysli p?ehršel miniaturních plastových kelímk?, vani?ek a pytlí?k?, do kterých mn? zam?stnanci Gousta zabalily kmín, deset lískových o?íšk? nebo lžíci rajského protlaku. Myslím, že takovou záplavu plast? nedokáže zachránit ani sebezodpov?dn?jší t?íd?ní odpadu.
gousto_vsechno
Však se p?esv?d?te sami, kolik toho bylo pot?eba na t?i r?zná jídla po dvou porcích. Na druhou stranu je ale zase pravda, že s tímhle systémem ?lov?ku ve spíži nestárne žádné ko?ení ani tam ?ervi a jiná zví?ena nepo?ádají hody na jeho zásobách kuskusu, bulguru nebo rýže.

Musím ale p?iznat, že pokud jde o chu?ovou stránku v?ci, tak jsem byla nadšená. T?eba takový recept na tacos s pe?enou sladkou bramborou bych se nikdy sama dobrovoln? nerozhodla p?ipravit, protože bych m?la pocit, že s tím strávím p?l dne. Když za vás ale n?kdo odm??í i ocet, tak je zase o kus práce mí? a výsledek byl tak p?sobivý, že je dost možné, že jsem z Gousta neobjednávala naposledy.

Ingredience

  • 6 tortil
  • 1 velká sladkábrambora cca 300 g
  • 1 plechovka ?erných fazolí
  • 150 g bílého jogurtu
  • 20 g ?erstvého koriandru
  • 1 limetka
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce chipotle pasty
  • 1 lžíce uzené papriky
  • olivový olej
  • s?l

Postup

  1. Neoškrábanou sladkou bramboru nakrájíme na cca 0,5 tlustá p?l kole?ka.
  2. Plátky brambory na plechu vyloženém pe?ícím papírem promícháme s trochou olivového oleje a špetkou soli.
  3. V troub? vyh?áté na 200 °Cplátky brambory pe?eme 20 až 25 minut.
  4. Koriandr nasekáme nahrubo a spole?n? s vinným octem, š?ávou z limetky a lžící olivového oleje rozmixujeme na hustou pastu.
  5. Asi tak p?t minut p?ed koncem pe?ení brambor si na pánvi rozeh?ejeme olivový olej, do kterého p?idáme chipotle pastu a uzenou papriku. Vše rychle promícháme a p?isypeme ?erné fazole, dochutíme špetkou soli a fazole proh?ejeme.
  6. Po té, co máme hotové brambory, dáme do trouby ješt? na jednu minutu tortilly, aby se zah?ály.
  7. Teplé tortilly servírujeme s plátky pe?ené sladké brambory, koriandrovou pastou, ?ernými fazolemi a bílým jogurtem. Vše si na tortillu naklademe podle vlastní chuti a p?edstav, tortillu zabalíme, pochvalujeme si, jak to za nás Gousto dob?e vymyslelo a snažíme se nemyslet na ten malilinkatý plastový kelímek, ve kterém byla zabalená jedna lžíce vinného octa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..