Quesadilla se zeleninou pe?ená v troub?

Jednoduchý postup, jak bez trápení p?ipravit vynikající mexickou quesadillu.

Myslím, že už jsem mockrát zmi?ovala, jak zbož?uji mexickou nebo spíš texmex kuchyni. Je proto pochopitelné, že quesadilly jsou v mé kuchyni ?astými hosty.

Ud?lat ale takovou dobrou quesadillu je ob?as docela peklo. Smažení ?ehokoliv placatého totiž není moje nejsiln?jší stránka. Takže quesadilly pravideln? spálím, celé se mn? potrhají, vypadá z nich nápl? a já se následn? uchyluji k myšlence, že hotová pizza ze supermarketu je taky docela dobrá.

Krom? toho, že neumím smažit, mám taky ob?as pocit, že si sedím na vedení. Falafel pe?ený v troub? považuji za jeden z nejv?tších objev? lidstva a odpov?? na to, jak bez vzteku a bez nutri?ních proh?ešk? si dop?át tuhle blízkovýchodní delikatesu. Pro? m? nikdy nenapadlo quesadilly str?it do trouby místo toho, abych se s n?ma trápila na sporáku, nechápu. Vždy? je to tak geniáln? jednoduchá myšlenka.

To jsem se zase musela až podívat na m?j oblíbený blog DamnDelicious.net, kde už jsem pár revolu?ních nápad? pochytila, abych zjistila, že quesadilly se dají d?lat i jinak než s vražedným pohledem v o?ích a potem na ?ele.

Pro nedostatek kreativity jsem použila nápl? z originálního receptu. Myslím ale, že quesadilly jdou upéct s jakoukoliv jinou náplní, na kterou práv? dostanete chu?.

Ingredience

  • 1 cuketa nakrájená na tenké plátky
  • 1 paprika nakrájená na kostky
  • 190 g kuku?ice z konzervy
  • 2 stroužky ?esneku nadrceného
  • 1 chili papri?ka nakrájená najemno
  • svazek ?erstvé bazalky
  • 30 g parmezánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 g ?edaru nastrouhaného
  • 4 až 6 tortil
  • s?l a pep?
  • rostlinný olej na smažení
    • Postup

      1. Na rozpáleném oleji na pánvi restujeme cuketu, papriku, kuku?ici, ?esnek a chilli papri?ku, dokud zelenina neza?ne m?knout. Trvá to p?ibližn? p?t minut.
      2. Do mixéru nebo food procesoru dáme lístky bazalky, parmezán nakrájený na menší kousky a lžíci olivového oleje. Vše n?kolika pulzy nasekáme tak, abychom vytvo?ili hustší kaši. Nic nám samoz?ejm? nebrání v tom použít kupované pesto a ušet?it si ?as.
      3. P?lku každé tortilly pot?eme pestem, naklademe na ni osmaženou zeleninu, posypeme nastrouhaným sýrem a p?eklopíme druhou p?lkou tortily. Ingredience m?žeme také klást po celé tortile a potom ji p?iklopit druhou tortillou. Je to úpln? jedno. Já jsem zvolila první postup jenom proto, že by se mn? na plech nevlezlo víc než jedna quesadilla.
      4. Hotové tortilly dáme na plech vyložený pe?ícím papírem a v troub? vyh?áté na 200 °C zapékáme deset minut.
      5. Quesadilly skv?le chutnají pokapané barbecue omá?kou. Pokud jste si nevyrobili vlastní, tak zkuste t?eba ?esnekovou z The Garlic Farm, která je rozhodn? d?vodem, pro? na jih Anglie zavítat.

      Další recepty na quesadilly

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..