Quesadila s chorizem a černými fazolemi

Z doby, kdy jsme ještě pořádně nebydleli a kdy nákupům vládl především Miloš, nám tady zbyl kousek choriza, který si přímo říkal o to, aby byl snězen nějak víc originálněji než jenom tak s chlebem.

Quesadilla s černými fazolemi a chorizem

Quesadilla s černými fazolemi a chorizem


Napadlo mně proto, smíchat chorizo s černýma fazolema, které jsou tady sympaticky levné a potom to už byl jenom kousek k fazolové quesadille.
Pravda, už tady jeden recept na mexickou quesadillu mám. Jenomže tyhle novější guesadilly jsou tak nějak lepší díky osmaženému chorizu a hlavně jsme je vyfotily a tak si myslím, že si svůj vlastní článek taky zaslouží.
A navíc, tohle je důkaz, že když máte v kuchyni jenom jednu pánvičku a jeden hrnec, dá se toho přece jenom uvařit víc než věčné curry a dušená zelenina.

Ingredience

  • 3 tortily
  • 400 g černých fazolí v konzervě
  • 150 g čedaru nastrouhaného
  • 100 g choriza nakrájeného na drobné kostky
  • 2 chilli papričky nakrájené najemno
  • menší svazek čerstvého koriandru nasekaného najemno
  • sůl a pepř

Postup

  1. Kostičky choriza opečeme na suché pánvi dokřupava. Trvá to jen chvíli. Chorizo pustí docela dost tuku a tak je dobré kostičky před dalším používáním osušit papírovým ubrouskem.
  2. V míse si smícháme černé fazole, sýr, chorizo, chilli papričky, koriandr a vše dochutíme solí a pepřem. Když směs promícháváme, snažíme se rukama rozmačkat co nejvíc fazolí – jde to hodně snadno.
  3. Na jednu půlku tortily naneseme třetinu směsi a překlopíme druhou polovinou tortily.

  4. Quesadilly smažíme na suché rozpálené pánvi z každé strany dvě minuty.
  5. Až jsou quesadilly hotové, rozkrojíme je na tři díly a podáváme třeba s guacamole.
Šiřte mločí slávu:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..