Pe?ené rýžové rolky se špenátovohoubovou náplní

Na po?átku byla chu? n?co zabalit a bezmasá nápl? do wonton knedlí?ek z kucha?ky The Chinese Takeout Cookbook. Na konci byly k?upavé rolky z rýžového papíru s vynikající vegetariánskou náplní. Mezi tím byla ovšem ješt? otázka: Jak expandovat nápl?, která dokáže vyplnit t?eba i 50 malinkých wonton knedlí?ek, ale nevysta?í ani na ?ty?i rýžové papíry? Na pomoc mi našt?stí p?išel sýr Philadelphie, osmažená cibulka a moje oblíbená hojsin omá?ka.

A tak jak dávám p?ednost v p?ípad? wonton knedlí?ek zvaných potstickers p?ed smažením pe?ení, i výtvory z rýžového papíru rad?ji pe?u než smažím. Benefity jsou naprosto jasné – 1) díky absenci vysoké vrstvy oleje je jídlo zdrav?jší a 2) mn? nehrozí usmažení prst? spole?n? s jarními rolkami.

Ingredience

200 g ?erstvých špenátových list?

20 ?ínských sušených hub nebo sušených shiitake

2 cibule

1 balení sýra Philadelphie

2 lžíce sojové omá?ky

2 lžíce hojsin omá?ky

1 lžíce sezamového oleje

olej nebo máslo na osmažení cibule

8 až 10 rýžových papír?

Postup

Houby si namo?íme cca na hodinu do teplé vody a po té je nakrájíme na drobno.

Špenát omyjeme a pova?íme ve vroucí vod? p?ibližn? jednu minutu. Špenát propláchneme studenou vodou, vyma?káme z n?j p?ebyte?nou tekutinu a nakrájíme na drobno.

Najemno nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova na rozpáleném oleji nebo másle.

V míse smícháme houby, špenát, cibuli, sýr, sojovou omá?ku, hojsin omá?ku a sezamový olej.

Rýžový papír si pot?eme vodou tak, až se z tvrdého papíru stane vlá?ný a ohebný obal. Na spodní p?lku papíru naklademe p?ibližn? dv? lžíce nápln? a p?ekryjeme ji z obou dvou stran bo?ními ?ástmi rýžového papíru. Po té p?ekryjeme nápl? spodní stranou papíru a zabalíme do rolky. Popis vypadá složit?, ale jde o to nápl? zabalit tak, aby nikde nevy?uhovala. Stejn? balím i mexické tortily.

Rýžové rolky pe?eme v troub? rozeh?áté na 200°C 10 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..