Oslava anglického léta.
Do Anglie vtrhlo léto! Rtu? teplom?ru atakovala dvacítku, piknikové zóny obsadili nadšenci s rozpálenými grily, p?ist?hovalci ze sebe radostn? strhávají zimní bundy a š?astní psi i d?ti navle?ené do neoprén? se z píse?ných pláží vrhají do vln chladivého mo?e. Prost? anglické léto je mnohem víc prima než anglická zima.
Dokonce i moje chut? už volají po letních radovánkách. Na místo anglického piva, které v zim? tak p?íjemn? zah?ívá, rad?ji sáhnu po osv?žujícím cideru a místo pe?eného pastináku spíš toužím po pe?ených cherry raj?átkách a ?erstvých salátech.
A p?esn? do tohoto úžasného letního po?así, ve kterém je normálním lidem po?ád ješt? zima a ve kterém Angli?ané už rozjížd?jí klimatizaci na plné obrátky, se skv?le hodí rychlá kreace plná letní zeleniny a st?edomo?ských chutí. Mít neoprén, hned bych vyrazila na pláž.
Ingredience na t?i porce
- 6 raj?at
- 1 ?ervená paprika
- 1 ?ervená cibule
- 200 g fety
- 3 stroužky ?esneku
- tymián
- ?erstv? mletý pep?
- 1 lžíce olivového oleje
Jak p?ipravit zape?enou zeleninu s fetou
- Oloupanou cibuli rozp?líme a nakrájíme na tenká kole?ka. Raj?ata roz?tvrtíme a každou ?tvrtku dv?ma ?ezy ješt? rozkrojíme. Papriku nakrájíme na tlustší proužky. Stroužky ?esneku nakrájíme nahrubo.
- Do zapékací mísy dáme všechnu nakrájenou zeleninu. P?idáme olivový olej, tymián a pep?.
- Nakonec k zelenin? nadrobíme fetu a vše dob?e promícháme.
- Zeleninu pe?eme v troub? vyh?áté na 190 °C ?ty?icet minut.
- Tuhle pe?enou dobrotu podáváme t?eba s vynikajícím anglickým kváskovým chlebem, skleni?kou ?erveného vína a po?ádnou dávkou radosti z anglického léta.