St?edomo?ská zelenina zape?ená s fetou

Oslava anglického léta.

Do Anglie vtrhlo léto! Rtu? teplom?ru atakovala dvacítku, piknikové zóny obsadili nadšenci s rozpálenými grily, p?ist?hovalci ze sebe radostn? strhávají zimní bundy a š?astní psi i d?ti navle?ené do neoprén? se z píse?ných pláží vrhají do vln chladivého mo?e. Prost? anglické léto je mnohem víc prima než anglická zima.

Dokonce i moje chut? už volají po letních radovánkách. Na místo anglického piva, které v zim? tak p?íjemn? zah?ívá, rad?ji sáhnu po osv?žujícím cideru a místo pe?eného pastináku spíš toužím po pe?ených cherry raj?átkách a ?erstvých salátech.

A p?esn? do tohoto úžasného letního po?así, ve kterém je normálním lidem po?ád ješt? zima a ve kterém Angli?ané už rozjížd?jí klimatizaci na plné obrátky, se skv?le hodí rychlá kreace plná letní zeleniny a st?edomo?ských chutí. Mít neoprén, hned bych vyrazila na pláž.

Ingredience na t?i porce

  • 6 raj?at
  • 1 ?ervená paprika
  • 1 ?ervená cibule
  • 200 g fety
  • 3 stroužky ?esneku
  • tymián
  • ?erstv? mletý pep?
  • 1 lžíce olivového oleje

Jak p?ipravit zape?enou zeleninu s fetou

  1. Oloupanou cibuli rozp?líme a nakrájíme na tenká kole?ka. Raj?ata roz?tvrtíme a každou ?tvrtku dv?ma ?ezy ješt? rozkrojíme. Papriku nakrájíme na tlustší proužky. Stroužky ?esneku nakrájíme nahrubo.
  2. Do zapékací mísy dáme všechnu nakrájenou zeleninu. P?idáme olivový olej, tymián a pep?.
  3. Nakonec k zelenin? nadrobíme fetu a vše dob?e promícháme.
  4. Zeleninu pe?eme v troub? vyh?áté na 190 °C ?ty?icet minut.
  5. Tuhle pe?enou dobrotu podáváme t?eba s vynikajícím anglickým kváskovým chlebem, skleni?kou ?erveného vína a po?ádnou dávkou radosti z anglického léta.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..