Brownies

Anglosaská klasika všech sladkých klasik a zárove? také jeden z ?okoládou nejnadupan?jších dezert? na sv?t?…

Jak už jste si asi z tohoto blogu všimli, tém?? nepe?u sladké. Hrozn? m? to baví a hrozn? ráda bych to jedla, ale to by Mlok taky mohl brzy zajít na obezitu neslu?itelnou s mlo?ím životem.

Jakmile se ale vyskytne nad?je, že by ten cukr a máslo mohl sníst n?kdo jiný než já, hned se ráda pustím do p?íprav n?jaké té kalorické bomby. A hol?i?í ve?er s deskovými hrami je p?esn? ta událost, na kterou ?íhám, abych mohla zase rozto?it svého kuchy?ského robota ve víru sladkých radovánek.

Brownies jsem ješt? nikdy nepekla. V Anglii jsem si tenhle dezert nadupaný ?okoládou ale p?ímo zamilovala a tak volba, co se bude u zodpovídání otázek ze znalostních her od Albi jíst, byla docela jednoduchá.

I když ješt? nedosahuji kvalit brownies, které jsem ochutnala v jednom malinkém winchesterském obch?dku a které je pro m? zt?lesn?ním absolutního ?okoládového blaha, myslím, že za výsledný produkt mého prvního pokusu by se žádná anglická hospody?ka styd?t nemusela. Však recept také pochází z BBC.

Ingredience

  • 200 g extra ho?ké ?okolády
  • 180 g másla
  • 3 vejce
  • 270 g cukru krystal
  • 80 g hladké mouky
  • 40 g holandského kakaa
  • 100 g mlé?né ?okolády

Jak p?ipravit brownies

  1. Ve vodní lázni rozpustíme ho?kou ?okoládu s máslem a necháme ji zchladnout na pokojovou teplotu.
  2. V robotu nebo ru?ním šleha?em vymícháme cukr s vejci do p?ny. Chce to docela trp?livost. Trvá to pom?rn? dlouho, ale výsledkem má být hutná p?na, ve které nez?stává žádný nerozpušt?ný cukr.
  3. Do sm?si cukru a vajec p?idáme rozpušt?nou ?okoládu s máslem a opatrn? tyto dv? hmoty promícháme. Cílem je z našlehané p?ny nevyhnat všechen vzduch a zárove? vše dob?e promíchat.
  4. V misce si d?kladn? promícháme mouku s kakaem a tuto sm?s p?idáme do t?sta. Op?t se snažíme vše co nejopatrn?ji a zárove? i co nejpe?liv?ji promíchat, aby se vše spojilo.
  5. Nakonec do t?sta p?imícháme na v?tší kousky nakrájenou mlé?nou ?okoládu.
  6. Formu, ve které se brownies chystáme péct si vymažeme máslem a následn? vyložíme pe?ícím papírem. Díky máslu se pe?ící papír výborn? p?ichytí na st?ny formy a nikde se zbyte?n? nema?ká. Vyložit formu pe?ícím papírem je dobré proto, že potom jde brownies snadno vyjmout z formy.
  7. Do formy vyložené pe?ícím papírem nalijeme t?sto a uhladíme na povrchu lžící.
  8. V troub? vyh?áté na 180 °C pe?eme brownies 25 minut. Brownies musí vypadat tém?? nedope?en?. Pokud po 25 minutách je povrch ješt? tekutý, tak pe?ení pár minut p?idáme. Pokud se už ale na povrchu prownies vytvo?ila tenká krusti?ka, tak máme hotovo.
  9. Upe?ené brownies necháme úpln? vychladnout.
  10. S pomocí pe?ícího papíru vychladlé brownies vyjmeme z formy a nakrájíme na ?tvere?ky. Brownies chutná skv?le ?erstvé a o fous líp snad ješt? druhý den. Do t?etího dne nemá šanci p?ežít.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..