Zázra?né nudle bez kalorií a k tomu dokonale upe?ené tofu. A potom, a? mn? n?kdo tvrdí, že zdravá a veganská strava není dobrá.
Vždycky když nakupuju v n?kterém z online britských supermarket?, ?as od ?asu zkusím, jestli náhodou n?kde neprodávají moje oblíbené shirataki nudle.
Tyto zázra?né nudle se mn? kdysi dávno poda?ilo objednat z n?jakého ?eského e-shopu s japonskými potravinami a od té doby po nich hrozn? toužím. Je to totiž takové jídlo sn?. Shirataki nudle výborn? chutnají a p?itom nemají absolutn? žádné kalorie. Jak je to možné, si m?žete p?e?íst v tomhle ?lánku.
I když v britských supermarketech m?žete sehnat mnohem víc exotických, alternativních a neobvyklých surovin než v ?esku, shirataki nudle jsem tam nikdy nenašla.
Problém byl v tom, že jsem špatn? hledala. Vždy jsem šla po slov? shirataki.
Až jsem ale jednou propátrávala kategorii nízkosacharidových p?íloh, narazila jsem na Bare Naked Noodles a s údivem zjistila, že jsou to p?esn? ty moje vysn?né shirataki nudle.
Trochu škoda, že jsem na n? narazila tak pozd?. Dokud budeme v Anglii, musíme snad jíst jenom tyhle nudle.
Tentokrát jsem k zázra?ným nudlím zkusila p?idat tém?? stejn? kouzelnou surovinu. Tofu v jamajské jerk omá?ce upe?ené do k?upava chutná naprosto dokonale.
Ingredience
- 1 balení (380 g) nudlí shirataki
- 350 g tofu
- 2 ?ervené cibule
- 2 ?ervené papriky
- 150 ml jerk omá?ky (p?ípadn? jiné lehce pálivé chilli omá?ky)
- 2 lžíce sójové omá?ky
- rostlinný olej na smažení
Jak p?ipravit shirataki nudle s k?upavým tofu
- Tofu vyjmeme z obalu, zabalíme do ?isté látkové ut?rky, položíme na talí? a zatížíme n??ím t?žkým jako je t?eba litinová pánev nebo kuchy?ské prkýnko, na které naskládáme aspo? dv? plechovky fazolí. Takto tofu lisujeme hodinu.
- Vylisované tofu nakrájíme na v?tší kostky a dob?e promícháme se dv?ma t?etinami jerk omá?ky.
- Pokud máme ?as, m?žeme tofu nechat v omá?ce marinovat n?kolik hodin nebo klidn? i p?es noc. Pokud sp?cháme, m?žeme jít rovnou péct.
- Tofu rozložíme na plech vyložený pe?ícím papírem a v troub? rozeh?áté na 170 °C pe?eme hodinu.
- Zatímco se nám pe?e tofu, p?ipravíme si zeleninu.
- Cibuli roz?tvrtíme a odd?líme od sebe jednotlivé vrstvy. Pokud jsou horní dílky moc velké, m?žeme je p?ep?lit. Papriku nakrájíme na cca 2 cm velké kousky. Nakonec promícháme zbylou jerk omá?ku se sójovkou.
- V pánvi si rozeh?ejeme rostlinný olej a za?neme na n?m smažit zeleninu.
- Až je cibule i paprika m?kká, p?idáme do pánve propláchnuté shirataki nudle. Ty za ob?asného promíchání smažíme t?i minuty. V pr?b?hu tohoto kroku do pánve p?ilijeme sm?s jerk a sójové omá?ky a dob?e promícháme.
- Nakonec do pánve p?idáme upe?ené tofu a vše ješt? jednou promícháme. Geniální veganské jídlo z pár surovin je na sv?t?.
A znate Kelp nudle? Vyrobene z ?as. Taky minimum kalorii. Plne mineralu a vitamina a chutove vynikajici.
Tak kelp nudle jsem ješt? nem?la. Kde se dají sehnat?
Ja ziji v Holandsku a kupuji si je ve Zdrave vyzive ale mozna i v lepsim Japonskem obchode by je mohli mit. ? kazdopadne doporucuji.