Pouze tofu, nudle, mrkev a órek ale paráda to je veliká.
Tento recept neodpovídá nejnov?jším trend?m, ani nevyužívá žádné cool suroviny. Dokonce se zde ko?ení n??ím tak opomíjeným a zavrhovaným jako je Podravka.
D?ležité ale je to, že to je náš domácí recept, který va?ím vždycky, když máme chu? na n?co klasického s chutí domova. Je to taková stálice jako pánev Pezinok nebo sójový tatarák.
Teda, pravda je taková, že pro tyto rýžové nudle spíš platí ?as minulý.
Ukázalo se, že v Anglii neznají uzené tofu. A já si toto jídlo neumím p?edstavit s oby?ejným tofu. Takže toto rozhodn? není recept vhodný do anglického prost?edí.
Ale když jsme te? dva týdny v brn?, tak bylo jasné, že musím koupit dobré ?eské uzené tofu a uva?it rýžové nudle.
Ingredience na t?i porce
- 200 g rýžových nudlí (nejlepší jsou ty placaté široké)
- 1 pórek nakrájený na kole?ka
- 200 g mrkve o?išt?né a nastrouhané najemno
- 180 g uzeného tofu nakrájeného na kostky
- 1 lžíce t?tinového cukru
- 1 lžíce Podravky
- 2 lžíce sójové omá?ky
- olivový olej
- rostlinný olej na smažení
Jak p?ipravit zape?ené rýžové nudle s uzeným tofu
- V pánvi rozeh?ejeme olej a zp?níme na n?m pórek.
- K pórku p?idáme cukr a lžíci sójové omá?ky. Promícháme a smažíme p?t minut.
- Po té do pánve p?idáme mrkev, Podravku a druhou lžíci sójové omá?ky. Vše dob?e promícháme a smažíme dalších p?t minut nebo tak dlouho, než se odpa?í sójová omá?ka a zelenina zmenší sv?j objem.
- K zelenin? do pánve p?idáme tofu a ješt? krátce osmažíme.
- Podle návodu na obalu uva?íme rýžové nudle.
- Uva?ené nudle slijeme a v cedníku propláchneme studenou vodou.
- V zapékací misce d?kladn? promícháme uva?ené rýžové nudle a sm?s zeleniny s tofu.
- Povrch nudlí v misce lehce pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyh?áté na 180 °C na t?icet minut.