Zape?ené rýžové nudle s uzeným tofu

Pouze tofu, nudle, mrkev a órek ale paráda to je veliká.

Zape?ené rýžové nudle s uzeným tofu

Zape?ené rýžové nudle s uzeným tofu


Tento recept neodpovídá nejnov?jším trend?m, ani nevyužívá žádné cool suroviny. Dokonce se zde ko?ení n??ím tak opomíjeným a zavrhovaným jako je Podravka.

D?ležité ale je to, že to je náš domácí recept, který va?ím vždycky, když máme chu? na n?co klasického s chutí domova. Je to taková stálice jako pánev Pezinok nebo sójový tatarák.

Teda, pravda je taková, že pro tyto rýžové nudle spíš platí ?as minulý.

Ukázalo se, že v Anglii neznají uzené tofu. A já si toto jídlo neumím p?edstavit s oby?ejným tofu. Takže toto rozhodn? není recept vhodný do anglického prost?edí.

Ale když jsme te? dva týdny v brn?, tak bylo jasné, že musím koupit dobré ?eské uzené tofu a uva?it rýžové nudle.

Ingredience na t?i porce

  • 200 g rýžových nudlí (nejlepší jsou ty placaté široké)
  • 1 pórek nakrájený na kole?ka
  • 200 g mrkve o?išt?né a nastrouhané najemno
  • 180 g uzeného tofu nakrájeného na kostky
  • 1 lžíce t?tinového cukru
  • 1 lžíce Podravky
  • 2 lžíce sójové omá?ky
  • olivový olej
  • rostlinný olej na smažení

Jak p?ipravit zape?ené rýžové nudle s uzeným tofu

  1. V pánvi rozeh?ejeme olej a zp?níme na n?m pórek.
  2. K pórku p?idáme cukr a lžíci sójové omá?ky. Promícháme a smažíme p?t minut.
  3. Po té do pánve p?idáme mrkev, Podravku a druhou lžíci sójové omá?ky. Vše dob?e promícháme a smažíme dalších p?t minut nebo tak dlouho, než se odpa?í sójová omá?ka a zelenina zmenší sv?j objem.
  4. K zelenin? do pánve p?idáme tofu a ješt? krátce osmažíme.
  5. Podle návodu na obalu uva?íme rýžové nudle.
  6. Uva?ené nudle slijeme a v cedníku propláchneme studenou vodou.
  7. V zapékací misce d?kladn? promícháme uva?ené rýžové nudle a sm?s zeleniny s tofu.
  8. Povrch nudlí v misce lehce pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyh?áté na 180 °C na t?icet minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..