Tacos s pe?eným ?ajotem a kozím sýrem

Netradi?ní nápl? tacos a chutná úprava ?ajotu v rámci jednoho receptu.
tacos_1

Jeden recept na to, jak si poradit s neslušn? tvarovanou mexickou tykví už tady mám.
cajot_2
Zatímco ale salát s ?ajotem a avokádem je hotový raz dva, tacos vyžaduje už o ždibec víc práce. I tak je to ale po?ád ješt? jídlo, které se dá snadno zvládnout b?hem rušného dne a u kterého se nezašpiní p?íliš moc nádobí.

Hlavn? ale upe?ený ?ajot je mnohem zábavn?jší než jeho syrová verze. Takže pokud vás recept na ?ajotový salát moc nezaujal, rozhodn? doporu?uji dát ?ajotu šanci v tacos. A jakmile ochutnáte upe?ený ?ajot, asi vám hned dojde, pro? jsou Australané p?esv?d?ení, že McDonald`s dává do svého jable?ného kolá?e místo jablek tuhle tykev.
tacos_ingredience
A samoz?ejm?, že i tento recept je výsledkem mé spolupráce s webem Vitalia.cz, kde krom? samotného receptu také najdete n?kolik zajímavých informací o ?ajotu.

Ingredience na pe?ený ?ajot

  • 1 ?ajot nakrájený na menší kostky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • š?áva a k?ra z jedné chemicky neošet?ené limetky
  • 1 chilli papri?ka nasekaná najemno
  • s?l a pep?

Ingredience na tacos

  • 1 cibule nakrájená najemno
  • 1 ?ervená paprika nakrájená na proužky
  • 1 plechovka libovolných fazolí
  • 1/2 lžíce srirachy nebo jiné ostré omá?ky
  • 150 g ?erstvého kozího sýra nadrobeného na kousky
  • 50 g listového salátu
  • 10 taco tortil
  • s?l
  • rostlinný olej na smažení

Postup

  1. Kostky ?ajotu na plechu vyloženém pe?ícím papírem promícháme s olivovým olejem, solí a pep?em.
  2. ?ajot pe?eme v troub? vyh?áté na 230°C dvacet až p?tadvacet minut. V pr?b?hu pe?ení ?ajot n?kolikrát promícháme. Upe?ený ?ajot by m?l být m?kký.
  3. Po upe?ení kostky ?ajotu promícháme s chilli a š?ávou i k?rou z limetky.
  4. Na p?ípravu fazolí do tacos si rozeh?ejeme na pánvi olej a do m?kka na n?m osmažíme nakrájenou cibuli a papriku.
  5. K zelenin? do pánve p?idáme fazole a dochutíme je srirachou a špetkou soli. Fazole na mírném ohni necháme lehce zhoustnout.
  6. Taco tortilly plníme listovým salátem, fazolovou sm?sí, upe?eným ?ajotem a kozím sýrem.

tacos_2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..