Frittata s cherry raj?aty a hráškem

N?co málo o citlivé povaze našeho požárního hlási?e. A samoz?ejm? super recept k tomu.

Z tohoto receptu mám opravdu radost. A to hned z n?kolika d?vod?.

Tak zaprvé, kone?n? mám v kuchyni takovou pánev, ve které je možné frittatu p?ipravit. Frittata se totiž nejd?ív smaží a na n?kolik posledních minut se dá do trouby pod gril. Proto pot?ebujete pánev vhodnou do trouby. Takže žádné plastové držadlo a materiál nezvládající vyšší teploty. Krom? toho by taková pánev nem?la mít ani žádný teflonový nebo podobn? choulostivý povrch, na který se nem?žete vrhnout nožem. Hotovou frittatu je pot?eba z pánve n?jak dostat a d?ev?nou špachtlí to moc dob?e nep?jde. Ideální je proto n?jaká nerezová pánev s kovovým držadlem. A p?esn? taková se mnou nedávno p?ilet?la do Londýna. Takže frittatové radovánky m?žou za?ít.

Dalším d?vodem, pro? m? tenhle recept tak pot?šil je fakt, že je neuv??iteln? snadný a rychlý. Ono to z toho zdlouhavého popisu asi úpln? tak nevypadá. V??te mn? ale, že když si práci dob?e rozvrhnete, tak jste hotoví za pár minut. A to ?íkám já, které všechno trvá t?ikrát déle než oby?ejnému smrtelníkovi.

No a poslednímu d?vodu, pro? m? tahle frittata ud?lala radost, porozumí jenom ten, kdo už m?l n?kdy tu ?est s britskými požárními hlási?i. Tahle za?ízení mají docela citlivou duši?ku a sotva se jim n?co jenom trochu nezdá, tak za?nou neuv??iteln? ?vát. Takže sta?í u nás v kuchyni dát cokoliv pod gril a náš požární hlási? má záchvat.

Našt?stí se mn? tentokrát na n?j poda?ilo vyzrát. Ješt? než jsem dala frittatu do trouby, otev?ela jsem všechna okna i dve?e v kuchyni. Myslím, že tenhle p?íval ?erstvého vzduchu náš hlási? uspokojil a nem?l d?vod je?et jako siréna. Je to poprvé, co jsme to náro?né soužití hlási?e a grilu tak úsp?šn? zvládli.

Ingredience

  • 400 g brambor
  • 1 cibule
  • 150 g cherry raj?at
  • 200 g zeleného hrášku (?erstvého, mraženého nebo klidn? z konzervy)
  • 4 vejce
  • 80 g ?edaru
  • s?l a pep?
  • rostlinný olej na smažení

Postup

  1. Brambory o?istíme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Takto p?ipravené brambory va?íme 10 minut, dokud nejsou m?kké. Nesmíme je ale rozva?it. M?ly by spíš být tvrdší než m?kké.
  3. Hotové brambory slijeme a necháme zchladnout.
  4. V míse rozkvedláme ?ty?i vají?ka a dochutíme je solí a pep?em. Potom k nim p?idáme k nim rozp?lená cherry raj?ata, zelený hrášek a uva?ené brambory.
  5. Cibuli nakrájíme na p?lkole?ka a na rozpáleném oleji v pánvi ji zp?níme.
  6. Do pánve p?idáme vaje?nou sm?s se zeleninou. Brambory na pánvi rozest?eme, aby vrstva zeleniny byla všude stejn? vysoká.
  7. Brambory se zeleninou necháme bez jakéhokoliv promíchávání na pánvi smažit patnáct minut. Mezi tím si v troub? rozeh?ejeme gril.
  8. Povrch frittaty posypeme nastrouhaným sýrem a pánev dáme na p?t minut pod gril, aby se sýr rozpustil a za?al bublat.
  9. Hotovou frittatu necháme chvilku zchladnout, aby se zpevnila a šla lépe krájet.

Recept pochází z webu homemadebyyou.com. Myslím ale, že tohle je p?esn? to jídlo, kde i mén? zdatní experimentáto?i mohou popustit uzdu své fantazii. K bramborám a rozpušt?nému sýru se hodí snad cokoliv.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..