Dojemný p?íb?h o barevných t?stovinách a recept na pekeln? rychlou a neuv??iteln? luxusní ve?e?i.
Když jsem byla malá, vždycky jsem hrozn? toužila po barevných t?stovinách. A samoz?ejm? v té dob? nebyly nikde k dostání. Vlastn? ani nevím, kde jsem tehdy na tu myšlenku, že by t?stoviny mohly mít n?jakou jinou barvu než žlutou, p?išla.
Ironií osudu je,, že když jsem kone?n? v obchod? našla t?íbarevné t?stoviny, tak už je mn? to docela jedno, protože na n? nevidím.
Mám pocit, že p?esn? o tomhle mluví n?jaké buddhistické nebo New Age moudro, že p?ání se vám splní, až když po nich nebudete toužit.
Takže tenhle recept má naprosto spirituální d?vod, pro? mu chybí fotka. Prost? jsem si ?íkala, že když si ty t?íbarevné t?stoviny, které jsem tentokrát použila, nemohu užít já, tak a? si je neužívá nikdo. Ehm, pardon… Myslím, že to vlastn? není spirituální d?vod, ale ?ist? škodolibý d?vod.
Ale abyste m? nepovažovali za tak zlou, musím se p?iznat, že pravda je taková, že zde chybí fotka z naprosto klasického d?vodu. Prost? t?stoviny byly sn?deny d?ív, než kohokoliv napadlo, že by se mohly taky jednou vyfotit.
Ingredience
- 180 g t?íbarevných nebo jakýkoliv jiných t?stovin
- 200 g gorgonzoly
- 100 g baby špenátu
- hrst nasekaných pistáciových o?íšk?
Postup
- T?stoviny uva?íme al dente a slijeme je. P?i slévání si odlijeme trochu vody, ve které se va?ily, bokem.
- Do hrnce ke slitým t?stovinám p?idáme baby špenát, na kousky nadrobenou gorgonzolu a ?ty?i lžíce slité vody.
- Hrnec p?ikryjeme a vrátíme na dv? minuty na sporák.
- Po té t?stoviny promícháme se špenátem a rozpoušt?jícím se sýrem a zkontrolujeme hustotu. Gorgonzola by m?la vytvo?it omá?ku, která obalí jak špenát, tak i t?stoviny. Pokud se nám t?stoviny zdají p?íliš suché, p?ilijeme k nim ješt? trochu slité vody a pokud se sýr ješt? nerozpustil, tak vše ješt? chvíli zah?íváme.
- Nakonec k t?stovinám p?imícháme pistácie a m?žeme podávat.
Recept pochází z webu The Happy Foodie, který je plný vynikajících recept? britských kuliná?ských celebrit. Konkrétn? pod t?mito t?stovinami je podepsaná Nigella Lawson. A já vážn? p?emýšlím o tom, že si koupím n?jakou její kucha?ku, protože rychlostí její recepty dost dob?e konkurují Jamiemu Oliverovi a jeho 15 minutám v kuchyni.