Z doby, kdy jsme ješt? po?ádn? nebydleli a kdy nákup?m vládl p?edevším Miloš, nám tady zbyl kousek choriza, který si p?ímo ?íkal o to, aby byl sn?zen n?jak víc origináln?ji než jenom tak s chlebem.
Napadlo mn? proto, smíchat chorizo s ?ernýma fazolema, které jsou tady sympaticky levné a potom to už byl jenom kousek k fazolové quesadille.
Pravda, už tady jeden recept na mexickou quesadillu mám. Jenomže tyhle nov?jší guesadilly jsou tak n?jak lepší díky osmaženému chorizu a hlavn? jsme je vyfotily a tak si myslím, že si sv?j vlastní ?lánek taky zaslouží.
A navíc, tohle je d?kaz, že když máte v kuchyni jenom jednu pánvi?ku a jeden hrnec, dá se toho p?ece jenom uva?it víc než v??né curry a dušená zelenina.
Ingredience
- 3 tortily
- 400 g ?erných fazolí v konzerv?
- 150 g ?edaru nastrouhaného
- 100 g choriza nakrájeného na drobné kostky
- 2 chilli papri?ky nakrájené najemno
- menší svazek ?erstvého koriandru nasekaného najemno
- s?l a pep?
Postup
- Kosti?ky choriza ope?eme na suché pánvi dok?upava. Trvá to jen chvíli. Chorizo pustí docela dost tuku a tak je dobré kosti?ky p?ed dalším používáním osušit papírovým ubrouskem.
- V míse si smícháme ?erné fazole, sýr, chorizo, chilli papri?ky, koriandr a vše dochutíme solí a pep?em. Když sm?s promícháváme, snažíme se rukama rozma?kat co nejvíc fazolí – jde to hodn? snadno.
- Quesadilly smažíme na suché rozpálené pánvi z každé strany dv? minuty.
- Až jsou quesadilly hotové, rozkrojíme je na t?i díly a podáváme t?eba s guacamole.
Na jednu p?lku tortily naneseme t?etinu sm?si a p?eklopíme druhou polovinou tortily.