Sausage Rolls

Britský upgrade ?eské klasiky.

Sausage Rolls

Sausage Rolls


Kdo by neznal naše ?eské nesmrtelné páre?ky v listovém t?st?.

V Anglii šli ovšem ješt? o krok dál a stvo?ili tak upgrade ?eské delikatesy, které ?íkají sausage rolls. Tyhle klobáskové rolky se ovšem ned?lají z párku, ale z klobáskového masa, což má tu výhodu, že si masovou nápl? m?žete ochutit podle momentální nálady. Nej?ast?ji se do sausage rolls p?idává osmažená cibulka a šalv?j. Já jsem vyzkoušela recept z kucha?ky Canteen: Great British Food, kde se s t?mahle ingrediencema nespokojili a p?idali si k tomu ješt? nastrouhané jablko. To mletému masu rozhodn? dodalo šmrnc a chu? sausage rolls ud?lalo trochu netradi?ní, ale krájet ru?n? tém?? celé jablko na tenké nudli?ky, když nemáte struhátko, je vážn? dost velká otrava.

Jo a taky je vid?t, jaký kopyto je Mlok, pokud jde o focení. Vždy? jedna z t?ch rolek m?la být rozhodn? rozkrojená, aby byla vid?t nápl?, že jo. Jenomže takováhle základní myšlenka mn? došla až druhý den, kdy jsme k ob?du dojídali poslední sausage rolls. Tak nezbývá nic jiného než v??it, že chybama se ?lov?k u?í.

Ingredience

  • 500 g listového t?sta
  • 320 g bílých klobásek (?íká se jim talián)
  • 1 cibule najemno nakrájená
  • 100 g nastrouhaného jablka
  • menší svazek ?erstvé šalv?je najemno nasekané
  • 1 vají?ko rozkvedlané
  • s?l a pep?
  • olej na smažení

Postup

  1. Na rozpálené pánvi osmažíme nakrájenou cibuli, aby zezlátla.
  2. Nožem z klobásek odstraníme st?ívko a maso z klobásek promícháme v míse s osmaženou cibulkou, jablkem, šalv?jí a pokud je to pot?eba, tak dochutíme solí a pep?em.
  3. Listové t?sto si rozválíme na tak akorát tlustý obdélník, který podél jeho kratší strany roz?ízneme na t?i menší obdélníky.
  4. Masovou sm?s si rozd?líme na t?i stejné díly.
  5. Vždy vezmeme jeden obdélník listového t?sta a podél celé jedné jeho delší strany naklademe masovou sm?s tak, aby vytvá?ela vále?ek za?ínající na jedné kratší stran? t?sta a na druhé stran? kon?ící.
  6. Potom listové t?sto zabalíme jako suši, takže od té strany, kde máme masovou sm?s rolujeme sm?rem k prázdnému okraji.
  7. Hotovou rolku nakrájíme na menší asi 3 cm dlouhé vále?ky, které p?eneseme na plech vyložený pe?ícím papírem a pot?eme rozkvedlaným vají?kem.
  8. Stejn? postupujeme i u zbývajících dvou obdélník? listového t?sta a dvou díl? masové sm?si.
  9. Rolky pe?eme v troub? vyh?áté na 180°C 20 až 25 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..