Papriky pln?né quinoou

Tak už i Mlok se veze na vln? trendy recept? s quinoou.

Tak jsem se kone?n? do?kala a v poslední zaje?í krabici jsem objevila pytlík s quinoou. Už asi tak rok si totiž ?íkám, že tohle je p?esn? ta surovina, která by ke mn? spole?n? se Zajíci mohla p?ihopskat.

Na quinoi je zajímavé, že není chutí ani strukturou moc výrazná, takže s jejím zapojením do va?ení je to mnohem jednodušší a zábavn?jší než v p?ípad? jiných bezlepkových pseudoobilovin, jako je nap?íklad slzovka nebo také ?irok (který mn? po?ád ješt? z n?jakého záhadného d?vodu leží ve spíži).

Pro za?átek jsem se nechala inspirovat svým oblíbeným blogem Damn Delicious, kde jsem narazila na nápad naplnit quinoou papriky. Protože jsem ale nem?la po ruce ?erné fazole ani zelené chili papri?ky (ne, že bych tyhle suroviny m?la jinak b?žn? doma), rozhodla jsem se ud?lat si papriky tak trochu po svém s vlastními oblíbenými ingrediencemi a postupy. A tady je výsledek…

Ingredience

  • 4 papriky
  • 150 g quinoi
  • 1 cibule nadrobno nakrájená
  • 1 plechovka fazolí
  • 1 malá plechovka kuku?ice
  • 100 g nastrouhaného ?edaru
  • 1 lžíce tabasca
  • s?l
  • olej na smažení

Postup

  1. Quinou uva?íme v mírn? osolené vod?. Trvá to 15 až 20 minut. Z uva?ené quinoi slijeme p?ebyte?nou vodu.
  2. Na rozpáleném oleji zp?níme nakrájenou cibuli, ke které p?idáme fazole a kuku?ici.
  3. Pokud jsme do pánve p?idali fazole i s omá?kou z konzervy, necháme sm?s chvíli probublávat, aby se omá?ka zredukovala a nem?li jsme výslednou hmotu na pln?ní paprik moc ?ídkou.
  4. Pánev sundáme ze zdroje tepla a ke sm?si p?idáme quinou a nastrouhaný sýr. Vše dochutíme solí a tabascem.
  5. Paprikám od?ízneme vršky se stopkou a odstraníme semeníky.
  6. Lžící naplníme každou papriku až po okraj p?ipravenou sm?sí.
  7. Papriky naskládáme do zapékací misky a v troub? rozeh?áté na 200°C pe?eme cca 20 minut.

Zdravé, plné bílkovin a hlavn? dobré.

A když si odpustíte t?ch 100 g ?edaru, tak budete mít výsledné papriky zase o krapánek zdrav?jší a hlavn? veganské.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..