Lilkové závitky s ricottou

Když jsem n?kde v restauraci narazila na lilkové závitky, považovala jsem to za jeden z vrchol? kucha?ského um?ní a usilovn? jsem p?emýšlela o tom, jak se asi takový lilek motá do ruli?ky.

Lilkové závitky s ricottou

Lilkové závitky s ricottou


No, tak te? už to vím a musím ?íct, že to není v?bec tak složité, jak by se mohlo zdát z výsledného produktu efektn? naservírovaného na talí?i v n?jaké fancy restauraci.

Za moji nov? nabytou znalost m?že moje oblíbená kucha?ka The Everything Healthy Casserole Cookbook, kde najdete spoustu podobn? jednoduchých jídel, která ve výsledku dokáží ohromit a nikdo vám neuv??í, že jste do jednoho hrnce naházely jenom pár surovin a vše ostatní za vás ud?lala trouba. Tak schváln?, až se p?ejíte lilkových rolek, zkuste slaná hrušková povidla.

Ingredience

  • 400 ml raj?atové omá?ky (já jsem si jednou rozhodla ušet?it ?as a koupila jsem omá?ku Barilla a byla jsem šokovaná tím, jak m?la hezké složení)
  • 3 st?ední lilky
  • 250 g ricotty
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • 1 vejce
  • velká hrst ?erstvé bazalky
  • s?l
  • olivový olej

Postup

  1. Troubu si p?edeh?ejeme na 180°C.
  2. Lilk?m odkrojíme stopky. Lilky nakrájíme podéln? na tenké plátky. Já jsem to velmi úsp?šn? zvládla na takovém tom velkém kráje?i pe?iva. Ale já jsem extrémní nemehlo a tak v??ím, že každému normálnímu ?lov?ku to p?jde dob?e i jenom s nožem.
  3. Plátky lilku lehce pot?eme olivovým olejem a vyskládáme na plech vyložený pe?ícím papírem.
  4. Plátky lilku pe?eme v p?edeh?áté troub? 10 minut a po té je necháme trochu zchladnout.
  5. V misce si smícháme ricottu, parmezán, vejce, nasekanou bazalku a s?l.
  6. Každý plátek lilku pot?eme ricottovou sm?sí a zamotáme. Nejlíp mn? to šlo tak, že jsem širší konec p?ehnula do st?edu plátku a p?es n?j p?etáhla užší konec lilku.
  7. Lilkové závitky naskládáme do zapékací misky tak, aby se nám nerozmotávaly, což se nejlíp zajistí tím, že se na dno položí tou stranou, kde je okraj závitku.
  8. Závitky v zapékací misce p?elijeme raj?atovou omá?kou.
  9. Závitky pe?eme v rozeh?áté troub? 25 minut nebo tak dlouho, dokud nejsou lilky dostate?n? m?kké.

Až budete p?emýšlet o n?jakém efektním p?edkrmu, doporu?uji sáhnout práv? po t?hle lilkových rolkách. Ale i jako luxusní letní ve?e?e jsou super.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..