Nudle udon s raj?aty

Mám pro vás jednu radu do života. Když si z Japonska dovezete nudle udon, tak si je ur?it? nesyslete ve sk?íni p?l roku. Zplesniví vám a místo skv?lé udon polívky máte potom jenom o?i pro plá?.

P?iznávám, že když jsem poslední porci udon nudlí, kterou jsem si šet?ila víc než p?t m?síc?, vyhazovala do koše, tak jsem vážn? m?la na krají?ku. A to jsem si myslela, že jsem se pou?ila už v d?tství po té, co jsem každé Vánoce musela vyhodit ?ervavé ?okoládové zajíce od Velikonoc, které jsem nem?la to srdce na ja?e sníst.

Na udon s raj?aty jsem tak musela použít nudle udon, které jsem si objednala z Japamanie a které v?bec nevypadají jako nudle udon. Takže jsem zase skoro bre?ela, když jsem to zjistila. Asi na m? leze n?jaká letní deprese…

Našt?stí sv?t mi zr?žov?l a rozveselil se hned po té, co jsem ochutnala sv?j raj?atovo-nudlový výtvor. Tohle je totiž p?esn? takové to jídlo, které od vás vyžaduje minimum námahy a odvd??í se vám úžasným efektem. Až všechny naše návšt?vy p?estaneme týrat grilováním na našem kouzelném bezkou?ovém grilu Lotus, tak tohle bude ur?it? hned první jídlo, kterým n?koho pohostím. Vypadá to totiž hrozn? sofistikovan? a náro?n?… A až budu sklízet obdiv, tak samoz?ejm? nikomu neprozradím, že mn? celá p?íprava zabrala všeho všudy ?tvrt hodiny.

Jenom to bude chtít sehnat skute?n?jší udon nudle.

Ingredience

  • 180 g nudlí udon>/li>
  • 4 raj?ata buvolí srdce (a nebo to m?žou být ur?it? i oby?ejná raj?ata; já jsem jenom koupila buvolí srdce, protože je doporu?oval originální recept a m?li je práv? v Tescu)
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 1/4 hrnku sójové omá?ky
  • špetka ko?ení nanami togarashi
  • s?l

Postup

  1. Nudle uva?íme podle návodu na obalu a necháme vychladnout.
  2. Na spodní stran? každé raj?e na?ízneme do k?íže. Raj?ata dáme do hrnce nebo velké mísy a spa?íme vroucí vodou. Po té raj?ata p?emístíme do ledové vody a až trochu zchladnou, tak je oloupeme.
  3. Raj?ata roz?tvrtíme a po té každou ?tvrtku nakrájíme na t?i až ?ty?i tenké plátky.
  4. V míse promícháme olej, sójovou omá?ku a špetku soli.
  5. Do takto p?ipravené sm?si p?idáme raj?ata a všechnu š?ávu, která z nich vytekla b?hem loupání a krájení. Raj?ata v míse d?kladn? promícháme se sm?sí sójové omá?ky a oleje.
  6. Minutu až dv? necháme raj?ata odležet, aby pustila š?ávu.
  7. K raj?at?m p?idáme nudle udon a vše d?kladn? promícháme. Pokud stejn? jako já nepat?íte mezi milovníky velkých kousk? raj?at, m?žete n?které plátky raj?at b?hem míchání podrtit mezi prsty, a? je víc raj?atové š?ávy a mí? raj?at.
  8. Vše dochutíme špetkou ko?ení nanami togarashi (pokud ho máme, pokud ne, není nutné, taková bazalka je taky fajn).
  9. Vše necháme ješt? tak dv? minuty odležet, aby nudle nasákly raj?atovou omá?kou a potom rozd?líme do misek.

Doporu?uji konzumovat hlavn? v horkých letních dnech, kdy jsou raj?ata nejš?avnat?jší a chu? na studené jídlo nejv?tší.

Jak jsem tak byla emocionáln? rozhozená, úpln? jsem zapomn?la Miloše otravovat s tím, že by m?l misku plnou ne/udon nudlí vyfotit a te? toho docela lituju. Taková dobrota by si totiž foto vážn? zasloužila.

Pokud vás udon baví stejn? jako m?, zde jsou další recepty

Niku udon

Curry udon

Udon s tofu a vejcem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..