Kolá? na zakázku vymyšlený, vytvo?ený a nafocený pro ?asopis Veronica.
V aktuálním ?ísle ?asopisu Veronica najdete Mlo?í ?lánek o vitariánství. Pravda, raw food moc nesouvisí s rybníkama. V?c se má ale tak, že téma syrové stravy jsme vymysleli do ?ísla o ovocná?ství, protože raw food je p?ece hlavn? o ovoci, že jo. Jenomže potom se objevil text, který musel být akutn? vydán, i když s ovocem nijak nesouvisel a vitariánství tak bylo nemilosrdn? odsunuto do dalšího ?ísla.
A vlastn? je to i dob?e. Léto myslím p?ímo vyzývá k tomu, vyzkoušet n?co z raw kuchyn?.
Aby toho ale nebylo málo, tak ?lánek o vitariánství m?l být p?vodn? dopln?ný ješt? o raw recept, který se nakonec ale do kone?né podoby aktuálního ?ísla tak n?jak nevešel. Je to myslím docela škoda, protože chudáci ?tená?i Veronicy jsou tak te? ochuzeni o tenhle skv?lý letní kolá?.
Tady ale aspo? vidíte, že ?íst Mlo?í blog se vážn? vyplácí, protože nikdy nep?ijdete o nic zajímavého.
Ingredience
- 170 g o?ech? podle vlastní chuti
- 100 g sušených švestek
- 70 g strouhaného kokosu
- 3 jablka
- 100 g hrozinek
- 3 lžíce ln?ného semínka
- sko?ice
- špetka soli
Postup
- Ze 100 g švestek si odebereme 3 švestky a na hodinu je namo?íme do vody. Ln?né semínko si rozmixujeme.
- V mixéru nebo food procesoru rozmixujeme o?echy, zbylé švestky, kokos a malou špetku soli. Hmota by se m?la stát lepkavou a za?ít se spojovat do hrudek. Pokud se to ned?je, p?idáme kapku vody, ingredience ješt? chvíli mixujeme a zkontrolujeme, jestli jsme dosáhli té správné konzistence.
- Hmotu rukama natla?íme na dno dortové formy, tak aby jsme vytvo?ili korpus kolá?e.
- Jedno jablko si oloupeme a v mixéru nebo food procesoru jej spole?n? s namo?enými švestkami, sko?icí a malou špetkou soli rozmixujeme na co nejjemn?jší konzistenci.
- Do mixéru p?idáme další dv? jablka (nemusí být oloupaná) a rozmixujeme je na st?ední až malé kousky.
- K jable?né hmot? p?idáme hrozinky a ln?né semínko a dob?e promícháme.
- Jablka nalijeme na p?ipravený korpus a kolá? necháme vychladit v ledni?ce. A?koliv je z po?átku jable?ná nápl? pom?rn? tekutá, není d?vod k panice, protože ln?né semínko a hrozinky do sebe natáhnou vlhkost a jablka se zahustí.
V?ele doporu?uji vyzkoušet. Kolá? je sv?ží, nezabere moc práce a hlavn? ho m?žete sníst kolik chcete a nikdy z toho nebudete mít ?erné sv?domí.