Tak nevím, bu?to jsou wrapy už za svým zenitem a nikdo o nich nemluví a nebo je ješt? nikdo v našem malém ?eském rybníku neobjevil a proto o nich nikdo nemluví.
A že jsou wrapy u nás takhle oškliv? p?ehlíženy je dost škoda, protože je to jídlo s nevy?erpatelným množstvím variací, které se hned tak neomrzí.
Wrap totiž není jenom tortila se spoustou majonézy, utrápeným ku?ecím masem a povadlou zeleninou, jak ho známe od McDonald`s. Wrap je podle m? mnohem sofistikovan?jší záležitost, která si zaslouží pozornost.
Takže… Dejme šanci wrap?m!
A protože mojí kuchyní momentáln? ot?ásá hummusománie, nese se tenhle wrap ve st?edomo?ském duchu. A brzy p?ibudou další a další kreativní wrapy.
Ingredience
- domácí hummus vyrobený z jedné plechovky cizrny (t?eba to m?že být tenhle se sušenými raj?aty nebo raj?ata m?žete nahradit pár lži?kami harissy, tak jak jsem to dnes ud?lala i já)
- 100 g sýra halloumi
- 2 ?ervené papriky
- hrst natrhaných salátových list?
- 4 tortily
Postup
- V troub? rozeh?áté na 220°C pe?eme cca 20 až 30 minut papriky. Po té je rychle p?emístíme do mikroténového pytlíku a necháme vychladnout. Po vyjmutí z pytlíku papriky oloupeme. Oloupané papriky následn? nakrájíme na tenké plátky.
- Plech vyložíme pe?ícím papírem a naskládáme na n?j na kostky nakrájený halloumi sýr. V troub? op?t rozeh?áté na 220°C pe?eme sýr 5 až 10 minut.
- Tortilu pot?eme ze t?í ?tvrtin hummusem tak, že horní ?ást tortily je nenamazaná, aby jsme zabránili vykukování nápln? v pr?b?hu balení.
- Tam, kde je na tortile hummus, naskládáme papriky, halloumi a na menší kousky natrhané listy zeleného salátu.
- Stranu tortily, která je kolmá na nenamazaný konec p?ehneme p?es ?ást nápln? a Te? zabalíme tortilu od strany protilehlé k nenamazanému konci a máme wrap hotový.
- Pokud se hummus p?i balení nedostal až na konec nenamazané strany tortily a wrap se vám kv?li tomu rozbaluje. není nic jednoduššího, než odchlipující se cíp tortily p?ilepit troškou hummusu.