Cibulové chutney

Skv?lé ke grilování i do hamburger?.

Díky našemu úžasnému bezkou?ovému grilu Lotus se moje va?ení poslední dobou smrsklo na nakládání hermelín? a p?emýšlení nad tím, ?ím p?íšt? ochutit pstruhy. A protože jsem Mlok ?inorodý (a nebo možná spíš jenom prokrastinující), rozhodla jsem se, pustit se do p?ípravy nejr?zn?jších omá?ek a dochucovadel hodících se ke grilování.

Takže po domácí barbecue omá?ce, tady te? máme cibulové chutney.

Krom? toho, že jsem ?inorodý a taky prokrastinující Mlok, jsem i docela skromný Mlok a tak v?tšinou vlastní kuliná?ské výtvory nechválím, ale spíš se jenom nechám unášet na p?íjemné vln? pochval ostatních strávník?. Tohle chutney m? ale nadchlo tak, že jsem u každého druhého sousta musela vyk?ikovat, jak se mi to povedlo a co za úžasnou v?c jsem to stvo?ila.

Takže bacha, tenhle recept z vás m?že ud?lat p?kn? protivný nafoukance.

Ingredience

  • 4 ?ervené cibule
  • 100 g hn?dého cukru
  • 100 ml balzamikového octa
  • 100 ml vinného octa
  • 2 bobkové listy
  • chilli vlo?ky
  • olej

 

Postup

  1. Cibule oloupeme, rozp?líme a nakrájíme na plátky. Plátky nemusí být úpln? nejten?í, ale spíš takové p?im??ené plátky, jak vám to prost? p?jde od ruky.
  2. V hrnci (nebo v mé oblíbené pánvi wok) si rozpálíme olej a p?idáme nakrájenou cibuli, bobkový list a chilli.
  3. Za ob?asného míchání cibuli smažíme na nižším ohni 20 minut.
  4. Mezi tím si smícháme oba dva octy a cukr.
  5. Po dvaceti minutách p?ilijeme k cibuli octovo-cukrovou sm?s a dál cibuli smažíme (nebo te? spíš už dusíme) 30 minut.
  6. Že je chutney hotové poznáme podle toho, že by se m?la odpa?it všechna tekutina a m?la by nám zbýt lepkavá a ob?as zkaramelizovaná cibule.
  7. Chutney plníme do umytých a v?elou vodou vypláchnutých zava?ovacích skleni?ek. Pokud si chutney chceme uložit na horší ?asy a nesníst ho hned, je dobré, plnit skleni?ky co nejteplejším chutney a zaví?kovanou skleni?ku obrátit dnem vzh?ru a nechat vychladnout.

 

Chutney ze ?ty? cibulí vyjde tak na jednu menší zava?ovací skleni?ku. P?íšt? se ale budu držet originálního receptu a chutney ud?lám z osmi cibulí, protože menší dávka nám vydržela jenom dva dny.

Chutney se skv?le hodí do hamburger?, ke špeká?k?m a nebo jenom tak s chlebem, když ?ekáte, až se vám ugriluje n?co dobrého.

 

Další omá?ky ke grilování:

Domácí barbecue omá?ka

Rebarborový ke?up

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..