Wrap s hummusem, pe?enou paprikou a halloumi

Tak nevím, bu?to jsou wrapy už za svým zenitem a nikdo o nich nemluví a nebo je ješt? nikdo v našem malém ?eském rybníku neobjevil a proto o nich nikdo nemluví.

Wrap_s_hummusem

Wrap_s_hummusem

 

A že jsou wrapy u nás takhle oškliv? p?ehlíženy je dost škoda, protože je to jídlo s nevy?erpatelným množstvím variací, které se hned tak neomrzí.

Wrap totiž není jenom tortila se spoustou majonézy, utrápeným ku?ecím masem a povadlou zeleninou, jak ho známe od McDonald`s. Wrap je podle m? mnohem sofistikovan?jší záležitost, která si zaslouží pozornost.

Takže… Dejme šanci wrap?m!

A protože mojí kuchyní momentáln? ot?ásá hummusománie, nese se tenhle wrap ve st?edomo?ském duchu. A brzy p?ibudou další a další kreativní wrapy.

Wrap_s_hummusem2

Wrap_s_hummusem2

Ingredience

  • domácí hummus vyrobený z jedné plechovky cizrny (t?eba to m?že být tenhle se sušenými raj?aty nebo raj?ata m?žete nahradit pár lži?kami harissy, tak jak jsem to dnes ud?lala i já)
  • 100 g sýra halloumi
  • 2 ?ervené papriky
  • hrst natrhaných salátových list?
  • 4 tortily

Postup

  1. V troub? rozeh?áté na 220°C pe?eme cca 20 až 30 minut papriky. Po té je rychle p?emístíme do mikroténového pytlíku a necháme vychladnout. Po vyjmutí z pytlíku papriky oloupeme. Oloupané papriky následn? nakrájíme na tenké plátky.
  2. Plech vyložíme pe?ícím papírem a naskládáme na n?j na kostky nakrájený halloumi sýr. V troub? op?t rozeh?áté na 220°C pe?eme sýr 5 až 10 minut.
  3. Tortilu pot?eme ze t?í ?tvrtin hummusem tak, že horní ?ást tortily je nenamazaná, aby jsme zabránili vykukování nápln? v pr?b?hu balení.
  4. Tam, kde je na tortile hummus, naskládáme papriky, halloumi a na menší kousky natrhané listy zeleného salátu.
  5. Stranu tortily, která je kolmá na nenamazaný konec p?ehneme p?es ?ást nápln? a Te? zabalíme tortilu od strany protilehlé k nenamazanému konci a máme wrap hotový.
  6. Pokud se hummus p?i balení nedostal až na konec nenamazané strany tortily a wrap se vám kv?li tomu rozbaluje. není nic jednoduššího, než odchlipující se cíp tortily p?ilepit troškou hummusu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..