Kaštanové pyré ve filo t?st?

Už to bude n?jaký ten m?síc, co jsem si u Zajíc? objednala plechovku neochuceného kaštanového pyré. Po?ád jsem si myslela, že narazím na n?jaký recept, kde bych ho využila.

Ukázalo se ale, že o takové recepty jsem zakopávala jenom do té chvíle, než jsem m?la ve sk?íni 400 g kaštanového pyré. V ten moment se kaštanové pyré asi stalo out nebo co.

Filo_testo

Nedalo se tak nic d?lat a musela jsem si vymyslet sv?j vlastní recept. Že mi bude chutnat kombinace kaštan?, sýra s modrou plísní a jarní cibulky jsem tak n?jak hned tušila. Ale po?ád jsem si ?íkala, do ?eho celou tu v?c zabalit.

Rýžový papír mn? p?išel p?íliš exotický a listové t?sto zase mastné. Nakonec tohle moje dilema vy?ešila krabi?ka filo t?sta z ?eckých delikates.

Bylo to poprvé, co jsem filo t?sto pustila do své kuchyn? a rozhodn? ne naposledy. Jak jsem ale v práci s tímhle t?stem úplný za?áte?ník, musela jsem si celou dobu klást otázku, zda mám okraje tašti?ek zahýbat sm?rem dolu a nebo sm?rem nahoru. Kdybych t?sto p?ekládala p?es nápl?, nebyla jsem si jistá, zda by celý výsledek nebyl na jednu stranu p?kn? k?upavý, ale na druhou stranu p?íliš suchý. Rad?ji jsem se proto rozhodla pro kompromis a okraje t?sta poskládala pod nápl? tak, aby vždycky kousek vykukoval a tašti?ky tak akorát správn? k?upaly.

Filo_testo_2

 

Ingredience

•10 plát? filo t?sta

•400 g kaštanového pyré

•100 g sýra s modrou plísní

•1 svazek jarní cibulky

•1 vejce

•1 lžíce balzamikového octa

•50 g másla

•tymián

•s?l a pep?

Postup

1.Do mísy si nadrobíme kaštanové pyré a sýr. P?idáme na kole?ka nakrájenou cibulku, vají?ko, balzamikový ocet a tymián. Vše dob?e promícháme. Dochutíme solí a pep?em.

2.Máslo rozeh?ejeme a vždy jim pot?eme jeden plát t?sta. Doprost?ed dáme p?ipravenou sm?s a zabalíme do tvaru tašti?ky. Tu ješt? na povrchu pot?eme máslem a p?emístíme na plech vyložený pe?ícím papírem.

3.B?hem práce máme ješt? nepoužité t?sto filo p?ikryté ut?rkou, aby nám nevysychalo. To zvládá totiž pekeln? rychle.

4.Tašti?ky pe?eme v troub? vyh?áté na 180°C dvacet minut.

5.Podáváme teplé! Po zchladnutí nápl? ztratí svojí vlá?nost a chut? jsou mén? výrazné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..