Hato mugi tašti?ky

Mám ráda výzvy… Takže, když jsem v poslední zaje?í krabici našla pytlík plný podivného obilí a k tomu skoro žádné instrukce, jak s ním naložit, bylo mi jasné, že tuhle zvláštní surovinu musím poko?it a n?co z ní hned zkusit uva?it.

A když už jsme u t?ch výzev… Od té doby, co nás Lufthansa zanesla do Šanghaje, sním o tom, že doma vyzkouším p?esn? ty stejné knedlí?ky, jaké jsme si tam dali v jednom nádražním bistru. Knedlí?ky to byly masové, zabalené v rýžovém papíru posypaném sezamem a já, když se ?as od ?asu v noci probudím, uv?domím si, že se mi o nich zdá. Není divu, že potom b?hem dne za bd?lého stavu p?emýšlím, jak je v evropských domácích podmínkách napodobit.
Nebudu vás zdlouhav? napínat… Výsledek dnešního snažení je, že poko?it slzovku se mi poda?ilo, ale knedlí?ky ne. S knedlí?kama je asi ten problém, že v Šanghaji byly masové a já dnes cht?la n?co vegetariánského a že v Šanghaji byly smažené a já dnes cht?la n?co lehkého a tak jsem je upekla.
Nejsou to tak knedlí?ky, ale tašti?ky a pokud nemáte v pam?ti, tak jako já, vypálenou vzpomínku na ?ínské knedlí?ky, ani vás nenapadne, že to m?lo být cokoliv jiného.

Ingredience na tašti?ky

  • 20 rýžových papír?
  • 200 g tofu
  • 2 mrkve
  • 100 g perli?kového je?mene hato mugi
  • 50 g arašíd?
  • 50 ml omá?ky kaeshi
  • sriracha na dochucení
  • sezamový olej

Ingredience na omá?ku

  • 50 ml vody
  • 20 ml omá?ky kaeshi
  • 1 lžíce umepasty
  • 1 lžíce t?tinového cukru
  • 1 lži?ka kuku?i?ného škrobu
  • sriracha na dochucení

Postup

  1. Tofu nadrobíme a minimáln? hodinu necháme marinovat v kaeshi.
  2. Hato mugiu va?íme do m?kka. Trvá to p?ibližn? 25 minut.
  3. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme nastrouhanou mrkev a p?idáme tofu, hato mugi a arašídy. Ješt? trochu vše dohromady osmažíme a dochutíme srirachou.
  4. Rýžový papír z obou dvou stran navlh?íme, aby zm?kl a zvlá?n?l. Do spodní poloviny papíru dáme lžíci tofu nápln?. P?es nápl? ohneme spodní díl papíru a za?neme papír s náplní balit sm?rem nahoru. Je dobré p?i balení prsty udržovat nápl? co nejvíc ve st?edu, aby se nerozjela moc do stran a tašti?ky si zachovaly kompaktní tvar a vypadaly hezky naducan?.
  5. Na plechu vyloženém pe?ícím papírem pe?eme tašti?ky v troub? p?edeh?áté na 180°C deset minut.
  6. Mezitím si p?ipravíme omá?ku.
  7. Všechny ingredience krom? kuku?i?ného škrobu smícháme dohromady a p?ivedeme k varu. V tu chvíli p?idáme kuku?i?ný škrob rozmíchaný v trošce vody a va?íme p?ibližn? minutu než omá?ka za?ne houstnout.
  8. Tašti?kám nejvíc sluší, když jsou d?kladn? namá?eny v ješt? vlažné omá?ce.
  9. Kdo se nebojí mastnoty, m?že zkusit tašti?ky smažit. Já ale dávám p?ednost pe?enému rýžovému papíru. Ten v troub? neztratí nic ze své k?upavosti a ješt? se vyhnete hektolitr?m oleje.
?ínské knedlí?ky

?ínské knedlí?ky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..