Bezlepkové sušenky s kokosem a merunkami + drobná zpráva o Fléda Koloniálu

Na m?j vkus tu už delší dobu nebyl žádný ?lánek, co. D?vod je jednoduchý. T?i dny jsem pekla na Koloniál na Fléd? a ?tvrtý den jsme tam prodávali. I když návšt?vnost nebyla tak závratná jako na Street Food Festivalu a i když jsme nevyprodali už ve dv? odpoledne, akce to byla moc p?íjemná a já vždycky ráda slyším, když mi n?kdo p?ijde ?íct., že “ten kolá? byl vážn? dobrý”. Co ale kolá?, myslím (ne, jsem p?ímo p?esv?d?ená), že jsme m?li ty nejhez?í nápisy. Po té, co jsme na to na Street Food Festivalu šli dost punkersky a vysta?ili jsme si s vytišt?nou A4, rozhodli jsme se trochu zapracovat na propagaci a Miloš nám vytvo?il ty nejhez?í a nejveselejší popisky našeho sortimentu, za což mu moooc d?kuju. A aby toho nebylo málo, tak ne jenom náš stánek oplýval zajímavostí. Tak nap?íklad jsem zjistila, že v Mikrofarm? umí skv?lý hamburgery i sekanou a taky mají dost dob?e vypadající eshop (myslím, že za?nu va?it víc s masem). Ale hlavn? hned vedle nás prodávali dva sympati?tí pánové tašky Mustaches, což jsou ty nejúžasn?jší tašky na sv?t? (škoda, že se k mému outfitu moc nehodí), protože jsou vyráb?ny z kamio?áckých autoplachet. Takže ješt? p?ed tím, než byly taškami, procestovali t?eba celý sv?t. Te? už ale konec vykecávání a s chutí na kokosové sušenky, které byli sou?ástí našeho t?ísložkového sortimentu na Koloniálu a protože to bylo naše jediné sladké, hlavn? fr?eli u d?tí. Ingredience 100 g kokosové mouky 100 g vlašských o?ech? 200 g sušených merun?k 70 g zm?klého másla 2 vejce 2 lžíce medu Postup Meru?ky si spa?íme a ve food procesoru si je nasekáme na malé kousky. Tak stejn? si ve food procesoru nasekáme o?echy na tém?? jemno (aby tam ob?as byl trošku v?tší kousek, ale t?eba jsem jenom punti?ká? a v?bec to není nutné). D?kladn? promícháme med, vejce a máslo a do sm?si p?idáme kokosovou mouku, o?echy a meru?ky. Z hmoty tvo?íme placi?ky, které klademe na plech vyložený pe?ícím papírem a po té pe?eme v troub? rozeh?áté na 170°C 15 minut. Sušenky jsem taky zkoušela ze strouhaného kokosu namletého najemno (to když mi Zajíci v krabici neposlali kokosovou mouku a já o tom do poslední chvíle nev?d?la) a m?žu vám ?íct, že to není úpln? ono. Sušenky jsou taky dobrý, ale jak jste p?ed tím jednou ochutnali ty z kokosové mouky, tak vám ty se strouhaným kokosem nebudou tak úpln? chutnat. Což je podle m? zajímavý d?kaz toho, že kokosová mouka má (minimáln? v mé kuchyni) oprávn?né místo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..