Sladkokyselé tofu s ananasem

Já vím, že se ?íká n?co o tom, že samochvála smrdí, ale já si tenhle recept musím vyložen? pochválit, protože je prost? skv?lý a já jsem ho skv?le uva?ila.

No dobrá, není to m?j recept, našla jsem ho na webu eatingwell.com. Ale moje skv?lá intuice mi prozradila, že kombinace tofu a ananasu vypadá dost slibn? a moje genialita mi taky napov?d?la pár vylepšení originální p?edlohy, takže je to vlastn? skoro jako m?j vlastní skv?lý a úžasný recept. Je nám to všem jasný, že jo.

Je ješt? d?ležité podotknout, že pokud vám pizza Hawai nahání hr?zu stejn? jako m?, rozhodn? neodvrhn?te tenhle recept s tím, že to bude podobný paskvil. Tohle tofu se jmenuje sladkokyselé a proto tam n?jaký ten sladký ananas pat?í!

Ingredience

1 plechovka ananasu

180 g tofu

3 lžíce rýžového octa

2 lžíce sojové omá?ky

2 lžíce ke?upu (já jsem místo toho použila moji momentáln? prudce oblíbenou chilli omá?ku Tropická meru?ka – p?ece jenom se ty tropy k ananasu hodí n?jak víc)

1 lžíce t?tinového cukru

2 lži?ky kuku?i?ného škrobu

menší kousek nastrouhaného zázvoru

3 rozma?kané stroužky ?esneku

2 ?ervené papriky

olej na smažení

Postup

Ananas si slijeme a zachycenou š?ávu smícháme s rýžovým octem, sojovou omá?kou, ke?upem/chilli omá?kou a cukrem. 

Do takhle p?ipravené marinády naložíme nakrájené tofu a necháme odležet.

Mezi tím si nakrájíme papriku na tenké proužky.

Tofu vyjmeme z marinády a zprudka osmažíme na rozpáleném oleji. Ve zbylé marinád? d?kladn? rozmícháme dv? lži?ky kuku?i?ného škrobu.

Tofu p?endáme na talí? a na pánvi rozeh?ejeme další olej, na kterém osmažíme zázvor a ?esnek. Smažíme jenom krátce, aby ?esnek nezho?kl.

K zázvoru a ?esneku p?idáme papriku a restujeme pár minut – tak aby paprika trochu zm?kla, ale nevypadala utrápen?.

Papriku zalijeme marinádou a chvilinku necháme prova?it, aby se nám vzniklá omá?ka zahustila.

Do pánve p?idáme ananas a tofu a vše dob?e proh?ejeme.

Geniální a rychlá (a snad i pom?rn? zdravá) dobrota je na sv?t?.

2 thoughts on “Sladkokyselé tofu s ananasem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..