Dneska se va?í podle Jamieho Olivera a sout?ží se o jeho kucha?ky.
Tenhle recept pochází z nové kucha?ky Jamieho Olivera Everyday Super Food, která je te? v Británii docela hitem. Dokonce na Channel 4 b?ží stejnojmenný seriál a web TheHappyFoodie.co.uk vyhlásil jednoduchou sout?ž s názvem Super Food Challenge.
Sta?í si jenom vybrat n?který z Jamieho recept? na zmín?né stránce, uva?it podle n?j jídlo a výsledek vyfotit a nasdílet na FB.. Odm?na pro vít?ze je opravdu lákavá – celá kolekce kucha?ek Jamieho Olivera (jako t?ch co napsal, ne t?ch co má doma v knihovn?).
?eknu vám ale, taková sout?ž je vážn? dost dobrý marketingový trik. Celou dobu, co jsme špagety podle Jamieho ve?e?eli, jsem vyk?ikovala, že si tu novou kucha?ku hned musím b?žet koupit. A to se musím p?iznat, že recepty, které jsem podle Jamieho v minulosti zkoušela, mn? ve v?tšin? p?ípad? moc nesedly.
Jenomže tyhle špagety jsou prost? zázrak a na základ? toho, jak snadná byla p?íprava, mám pocit, že Jamie Oliver se chystá na knížku ve stylu 5 minut v kuchyni.
Myslím, že ješt? nikdy jsem neuva?ila jídlo, které by zárove? bylo tak zajímavé i rychlé. Zatím co se pekla ricotta a raj?ata, já jsem stihla ješt? napsat ?lánek na Applišt?.
Tentokrát m? prost? Jamie Oliver p?esv?d?il o tom, že vážn? va?í jinak a že jeho recepty mají vtip.
Jo, a nezapome?te mn? držet palce, abych vyhrála ty kucha?ky. Ješt? nikdy jsem nic nevyhrála, tak bych si to jednou cht?la užít.
Ingredience
- 1 kelímek (200 g) ricotty
- 250 g cherry raj?at na stonku
- menší svazek tymiánu
- 4 stroužky ?esneku nasekané nahrubo
- 1 chilli papri?ka nasekaná najemno
- 3 lžíce olivového oleje
- s?l a pep?
- špagety podle toho, jak moc jste hladoví
Postup
- V misce si smícháme lístky tymiánu, ?esnek, chilli papri?ku, s?l, pep? a olivový olej.
- Na plech vyložený pe?ícím papírem vyklopíme jako bábovku z kelímku ricottu a p?elijeme ji ochuceným olivovým olejem.
- Na plech taky položíme všechna cherry raj?ata na stonku a lehce je promícháme s olejem, který stekl z ricotty.
- Plech dáme do trouby vyh?áté na 180°C a pe?eme 45 minut.
- B?hem posledních deseti minut pe?ení uva?íme v osolené vod? špagety. P?i slévání špaget si necháme 1/3 hrnku vody, ve které se va?ily.
- Upe?ená raj?átka otrháme ze stonku a v míse promícháme se špagetama a vodou z jejich va?ení.
- Špagety rozd?líme na talí? a na n? poklademe v prstech nadrobenou upe?enou ricottu.</li
Snadné, rychlé a v pr?b?hu p?ípravy neuv??iteln? vo?avé. Je to p?esn? takové to jídlo, které se hodí ud?lat, když má p?ijít n?jaká návšt?va. Krom? servírování s ním totiž nestrávíte v?bec žádný ?as a hosty ješt? navnadíte tou v?ní, která se line z trouby.