Špagety s pe?enou ricottou

Dneska se va?í podle Jamieho Olivera a sout?ží se o jeho kucha?ky.

Špagety podle Jamieho Olivera

Špagety podle Jamieho Olivera



Tenhle recept pochází z nové kucha?ky Jamieho Olivera Everyday Super Food, která je te? v Británii docela hitem. Dokonce na Channel 4 b?ží stejnojmenný seriál a web TheHappyFoodie.co.uk vyhlásil jednoduchou sout?ž s názvem Super Food Challenge.

Sta?í si jenom vybrat n?který z Jamieho recept? na zmín?né stránce, uva?it podle n?j jídlo a výsledek vyfotit a nasdílet na FB.. Odm?na pro vít?ze je opravdu lákavá – celá kolekce kucha?ek Jamieho Olivera (jako t?ch co napsal, ne t?ch co má doma v knihovn?).

?eknu vám ale, taková sout?ž je vážn? dost dobrý marketingový trik. Celou dobu, co jsme špagety podle Jamieho ve?e?eli, jsem vyk?ikovala, že si tu novou kucha?ku hned musím b?žet koupit. A to se musím p?iznat, že recepty, které jsem podle Jamieho v minulosti zkoušela, mn? ve v?tšin? p?ípad? moc nesedly.

Jenomže tyhle špagety jsou prost? zázrak a na základ? toho, jak snadná byla p?íprava, mám pocit, že Jamie Oliver se chystá na knížku ve stylu 5 minut v kuchyni.

Myslím, že ješt? nikdy jsem neuva?ila jídlo, které by zárove? bylo tak zajímavé i rychlé. Zatím co se pekla ricotta a raj?ata, já jsem stihla ješt? napsat ?lánek na Applišt?.

Tentokrát m? prost? Jamie Oliver p?esv?d?il o tom, že vážn? va?í jinak a že jeho recepty mají vtip.

Jo, a nezapome?te mn? držet palce, abych vyhrála ty kucha?ky. Ješt? nikdy jsem nic nevyhrála, tak bych si to jednou cht?la užít.

Ingredience

  • 1 kelímek (200 g) ricotty
  • 250 g cherry raj?at na stonku
  • menší svazek tymiánu
  • 4 stroužky ?esneku nasekané nahrubo
  • 1 chilli papri?ka nasekaná najemno
  • 3 lžíce olivového oleje
  • s?l a pep?
  • špagety podle toho, jak moc jste hladoví

Postup

  1. V misce si smícháme lístky tymiánu, ?esnek, chilli papri?ku, s?l, pep? a olivový olej.
  2. Na plech vyložený pe?ícím papírem vyklopíme jako bábovku z kelímku ricottu a p?elijeme ji ochuceným olivovým olejem.
  3. Na plech taky položíme všechna cherry raj?ata na stonku a lehce je promícháme s olejem, který stekl z ricotty.
  4. Plech dáme do trouby vyh?áté na 180°C a pe?eme 45 minut.
  5. B?hem posledních deseti minut pe?ení uva?íme v osolené vod? špagety. P?i slévání špaget si necháme 1/3 hrnku vody, ve které se va?ily.
  6. Upe?ená raj?átka otrháme ze stonku a v míse promícháme se špagetama a vodou z jejich va?ení.
  7. Špagety rozd?líme na talí? a na n? poklademe v prstech nadrobenou upe?enou ricottu.</li

Snadné, rychlé a v pr?b?hu p?ípravy neuv??iteln? vo?avé. Je to p?esn? takové to jídlo, které se hodí ud?lat, když má p?ijít n?jaká návšt?va. Krom? servírování s ním totiž nestrávíte v?bec žádný ?as a hosty ješt? navnadíte tou v?ní, která se line z trouby.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..