Jednou z mých nejoblíben?jších kuchyní (ne-li tou úpln? nejoblíben?jší) je mexická kuchyn? a to možná jenom díky tomu, že jsem v Mexiku ješt? nikdy nebyla. Do tortily proto balím všechno, co se i jenom vzdálen? podobá mexickému jídlu a co jde zabalit.
Tenhle recept jsem si upravila podle BBC a p?íšt?, až zase budu n?co balit do tortil, tak už si vážn? zkusím vyrobit svoje vlastní domácí tortily.
Ingredience
1 cibule
3 stroužky ?esneku
1 lžíce t?tinového cukru
1 lžíce chipotle nebo chili omá?ky
1 plechovka krájených raj?at
1 malá plechovka kuku?ice
400 g ku?ecích prs
koriandr
s?l a pep?
olej na smažení
4 tortily
Postup
Cibuli nakrájíme na tenká p?lkole?ka a ?esnek nakrájíme na jemno.
V pánvi rozeh?ejeme olej a sp?níme na n?m cibuli a na poslední minutu p?idáme ?esnek.
K cibuli p?idáme chipotle omá?ku, cukr, raj?ata a kuku?ici a vše dob?e promícháme. Omá?ku dochutíme koriandrem, solí a pep?em.
Na sm?s položíme ku?ecí maso, polejeme omá?kou a p?ikryté dusíme 20 minut.
Masorozebereme na menší kousky, promícháme s omá?kou a balíme do tortil.