Ku?ecí dušenec po mexicku

Jednou z mých nejoblíben?jších kuchyní (ne-li tou úpln? nejoblíben?jší) je mexická kuchyn? a to možná jenom díky tomu, že jsem v Mexiku ješt? nikdy nebyla. Do tortily proto balím všechno, co se i jenom vzdálen? podobá mexickému jídlu a co jde zabalit.

Tenhle recept jsem si upravila podle BBC a p?íšt?, až zase budu n?co balit do tortil, tak už si vážn? zkusím vyrobit svoje vlastní domácí tortily.

Ingredience

1 cibule

3 stroužky ?esneku

1 lžíce t?tinového cukru

1 lžíce chipotle nebo chili omá?ky

1 plechovka krájených raj?at

1 malá plechovka kuku?ice

400 g ku?ecích prs

koriandr

s?l a pep?

olej na smažení

4 tortily

Postup

Cibuli nakrájíme na tenká p?lkole?ka a ?esnek nakrájíme na jemno.

V pánvi rozeh?ejeme olej a sp?níme na n?m cibuli a na poslední minutu p?idáme ?esnek.

K cibuli p?idáme chipotle omá?ku, cukr, raj?ata a kuku?ici a vše dob?e promícháme. Omá?ku dochutíme koriandrem, solí a pep?em.

Na sm?s položíme ku?ecí maso, polejeme omá?kou a p?ikryté dusíme 20 minut.

Masorozebereme na menší kousky, promícháme s omá?kou a balíme do tortil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..