Slune?nice v hávu ?edaru.
I když nejsem vegan, líbí se mn?, že nám v Brn? p?ibývá stále víc vegetariánských a veganských restaurací a že už není problém sehnat suroviny na chutné veganské va?ení.
Veganství je pro m? inspirací, jak d?lat v?ci jinak a jak si ozvláštnit jídelní?ek novými postupy a chut?mi. Takže i když bych se sýr? a jogurt? nikdy nevzdala, ráda si ráno na chleba namažu stejn? jako žervé i veganskou pomazánku a ani si nemusím namlouvat, že chutná jako sýr.
Když ale tuhle slune?nicovou pomazánku ud?láte a potom na ni v ledni?ce tak dva dny zapomenete, zjistíte, že její chu? má k ?edaru docela blízko. Opravdu se ale do pomazánky nepoušt?jte hned, jak ji vyrobíte a nevšímejte si jí ani druhý den. Chu?ov? výrazné suroviny jako je miso a lah?dkové droždí se pot?ebují rozležet, aby se zmírnila jejich charakteristická chu? a aby se jednotlivé chut? prolnuly v jeden dokonalý celek.
Ingredience
- 160 g slune?nicových semínek
- 1/4 hrnku lah?dkového droždí
- 2 lžíce miso pasty
- š?áva z jednoho citronu
- 50 ml extra panenského olivového oleje
- 50 ml vody
- uzená paprika
- kurkuma na obarvení
Jak p?ipravit veganský roztíratelný sýr
- Slune?nicová semínka p?es noc namo?íme.
- Do mixéru dáme scezená slune?nicová semínka a všechny další ingredience a rozmixujeme dohladka.
- Pomazánka nejlíp chutná uleželá až druhý nebo t?etí den.