Oslava léta a mého nového mixéru.
Už n?kolik let jsem toužila po výkonném mixéru. Umixovat krémovou zeleninu nebo p?ipravit krémové smoothie bylo s mým dýchavi?ným mixéro-šleha?o-seká?kem Braun naprosto nemyslitelné.
Obzvláš? to smoothie m? trápilo. Tuhle úžasnou v?c jsem poprvé objevila v New Yorku u malého stánku v Rockefellerov? centru ješt? dávno p?ed tím, než se u nás stalo takovým hitem. I když jsem se potom ale doma sebevíc snažila, nikdy jsem nebyla schopná dosáhnout toho, aby smoothie bylo opravdu smooth a chutnalo tak, jako v Rockefellerov? centru.
Od návšt?vy New Yorku jsem proto brala útokem každý stánek s ovocnými š?ávami a snila o tom, jak si jednou taky po?ídím tak výkonný mixér, že si dobré smoothie dokážu umixovat i doma.
A potom jsem si jednoho dne ?ekla, že mn? vyjde levn?ji, plácnout se p?es kapsu a koupit si po?ádný mixér, než neustále utrácet peníze za p?edražená smoothie v plastových kelímcích.
Po vy?erpávajícím pr?zkumu jsem se nakonec rozhodla pro mixér G21 Perfect Smoothie Vitality, který v recenzích vycházel jako nejlepší a nakonec i nejvýhodn?jší volba.
Abych m?la o d?vod víc se t?šit zp?t do Brna, objednala jsem si Perfect Smoothie Vitality ješt? z Anglie. Hned po p?íjezdu dom? m? proto uvítala oobrovská krabice s oooooobrovským mixérem.
Je to bez diskuzí ten nejv?tší kuchy?ský spot?ebi?, který jsem si kdy po?ídila. Vzhledem k jeho parametr?m ale tyhle ob?í rozm?ry docela chápu. Perfect Smoothie Vitality umixuje b?hem pár sekund tém?? cokoliv. Od okamžiku, co jsem ho vybalila a uvedla do provozu, žijeme p?edevším ze syrové zeleniny a ovoce.
Zjistila jsem, že ten pocit, kdy se celé kusy ovoce prom??ují v rozmixovanou š?ávu je ohrom? vzrušující. Taková drobná radost z destrukce…
A jako d?kaz, že výkonný mixér na sv?t? neexistuje jenom kv?li smoothie, tady je recept na špan?lské gazpacho. Jsem hrozn? ráda, že už jsem zase v zem?pisných ší?kách, kde mám vážn? chu? na studenou polévku a že si na léto nemusím jenom hrát.
Po?ádn? vychlazené gazpacho je tak oslavou krásného st?edoevropského léta a mixéru, se kterým je polévka hotová za p?t sekund.
Ingredience na t?i porce
- 4 raj?ata
- 2 ?ervené papriky
- 1 salátová okurka
- 1 ?ervená cibule
- 3 stroužky ?esneku
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 2 lžíce vinného octa
- malá špetka soli a ?erstv? namletý pep?
- 100 g rozp?lených ?erných oliv
Jak p?ipravit gazpacho
- Všechny ingredience krom? oliv dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
- Gazpacho p?elijeme do hrnce a dáme vychladit do ledni?ky.
- Vychlazené gazpacho rozd?líme do servírovacích misek, posypeme olivami a užíváme si léto, jak má být.