Gazpacho

Oslava léta a mého nového mixéru.

Už n?kolik let jsem toužila po výkonném mixéru. Umixovat krémovou zeleninu nebo p?ipravit krémové smoothie bylo s mým dýchavi?ným mixéro-šleha?o-seká?kem Braun naprosto nemyslitelné.

Obzvláš? to smoothie m? trápilo. Tuhle úžasnou v?c jsem poprvé objevila v New Yorku u malého stánku v Rockefellerov? centru ješt? dávno p?ed tím, než se u nás stalo takovým hitem. I když jsem se potom ale doma sebevíc snažila, nikdy jsem nebyla schopná dosáhnout toho, aby smoothie bylo opravdu smooth a chutnalo tak, jako v Rockefellerov? centru.

Od návšt?vy New Yorku jsem proto brala útokem každý stánek s ovocnými š?ávami a snila o tom, jak si jednou taky po?ídím tak výkonný mixér, že si dobré smoothie dokážu umixovat i doma.

A potom jsem si jednoho dne ?ekla, že mn? vyjde levn?ji, plácnout se p?es kapsu a koupit si po?ádný mixér, než neustále utrácet peníze za p?edražená smoothie v plastových kelímcích.

Po vy?erpávajícím pr?zkumu jsem se nakonec rozhodla pro mixér G21 Perfect Smoothie Vitality, který v recenzích vycházel jako nejlepší a nakonec i nejvýhodn?jší volba.

Abych m?la o d?vod víc se t?šit zp?t do Brna, objednala jsem si Perfect Smoothie Vitality ješt? z Anglie. Hned po p?íjezdu dom? m? proto uvítala oobrovská krabice s oooooobrovským mixérem.

Je to bez diskuzí ten nejv?tší kuchy?ský spot?ebi?, který jsem si kdy po?ídila. Vzhledem k jeho parametr?m ale tyhle ob?í rozm?ry docela chápu. Perfect Smoothie Vitality umixuje b?hem pár sekund tém?? cokoliv. Od okamžiku, co jsem ho vybalila a uvedla do provozu, žijeme p?edevším ze syrové zeleniny a ovoce.

Zjistila jsem, že ten pocit, kdy se celé kusy ovoce prom??ují v rozmixovanou š?ávu je ohrom? vzrušující. Taková drobná radost z destrukce…

A jako d?kaz, že výkonný mixér na sv?t? neexistuje jenom kv?li smoothie, tady je recept na špan?lské gazpacho. Jsem hrozn? ráda, že už jsem zase v zem?pisných ší?kách, kde mám vážn? chu? na studenou polévku a že si na léto nemusím jenom hrát.

Po?ádn? vychlazené gazpacho je tak oslavou krásného st?edoevropského léta a mixéru, se kterým je polévka hotová za p?t sekund.

Ingredience na t?i porce

  • 4 raj?ata
  • 2 ?ervené papriky
  • 1 salátová okurka
  • 1 ?ervená cibule
  • 3 stroužky ?esneku
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • malá špetka soli a ?erstv? namletý pep?
  • 100 g rozp?lených ?erných oliv

Jak p?ipravit gazpacho

  1. Všechny ingredience krom? oliv dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
  2. Gazpacho p?elijeme do hrnce a dáme vychladit do ledni?ky.
  3. Vychlazené gazpacho rozd?líme do servírovacích misek, posypeme olivami a užíváme si léto, jak má být.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..