Bircher müsli

Jogurt, ovoce a ovesné vlo?ky v jedné misce a menší zázrak v ledni?ce.

Bircher müsli

Bircher müsli


Bircher müsli je pro m? osobn? objevem tohoto m?síce. Až do te? m? toto dokonalé zpracování ovesných vlo?ek n?jak míjelo.

Shodou okolností se m? ale tento druh snídan? p?ed nedávným ?asem p?ipletl do cesty b?hem jednoho týdne hned dvakrát. ?ekla jsem si, že to asi nebude náhoda a hned jsem bircher müsli zkusila p?ipravit doma.

Po n?kolika pokusech jsem objevila ten nejlepší zp?sob, jak dosáhnout úžasné a rychlé snídan?.

Do bircher müsli lze samoz?ejm? použít i ?erstvé ovoce. Osobn? mn? tato možnost ale moc nevyhovuje. Mám pocit, že rozmrazené ovoce jogurt i vlo?ky mnohem líp ochutí.

Do bircher müsli nejrad?ji dávám mix t?ešní, malin a ?erného rybízu (moje t?i nejoblíben?jší druhy ovoce). Pochopiteln? se ale meze kreativit? nekladou.

Podstatné je vždy vlo?ky smíchat s jogurtem, n??ím to dosladit a nechat p?es noc uležet. Jaké použijete ovoce nebo o?íšky je už na vás.

D?ležité je ráno z ledni?ky vytáhnout misku plnou sm?si nabobtnalých vlo?ek a sladce ovocného jogurtu.

Ingredience na dv? porce

  • 250 g bílého jogurtu
  • 200 g rozmrazeného ovoce
  • 100 g ovesných vlo?ek
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 50 g lískových o?íšk?.

Jak p?ipravit bircher müsli

  1. O?íšky vysypeme na plech a v troub? vyh?áté na 180 °C pe?eme p?t minut.
  2. Ješt? teplé o?íšky promneme v dlaních, abychom je zbavili slupky.
  3. Takto o?išt?né o?íšky zabalíme do papírového ubrousku a ten n?kolikrát p?ejedeme vále?kem na t?sto, abychom o?íšky podrtili na menší kousky.
  4. Všechny ingredience krom? o?íšk? d?kladn? promícháme v míse.
  5. Sm?s rozd?líme do dvou misek.
  6. Misky p?ikryjeme a dáme do ledni?ky minimáln? na dvanáct hodin.
  7. P?ed podáváním bircher müsli posypeme nadrcenými o?íšky a necháme se unášet na vln? sv?ží snídan?.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..