?ínský wrap s hoisin tofu

Vegetariánská odpov?? na v Anglii tak populární wrap s hoisin kachnou.

Po té, co poprvé v život? vstoupíte do britského supermarketu, budete zaru?en? nadšení ze zdejší nabídky sendvi?? a wrap?. S postupem ?asu ale zjistíte, že tady n?co nehraje.

Sotva vyst?ízlivíte z falafelového wrapu a po té, co se p?ejíte sýrového sendvi?e s nakládanou cibulí, zjistíte, že tím vaše možnosti na rychlé vegetariánské sva?iny ze supermarketu byly práv? vy?erpány.

Dál už to je jenom ku?e na tisíc zp?sob?. Sem tam se regálem ješt? mihne slanina, kreveta nebo hoisin kachna. Vegetarián je ale odsouzen ke dv?ma maximáln? t?em sendvi??m, které se ve všech obchodech do nekone?na opakují. Jako by si britští návrhá?i jídla mysleli, že jak mezi plátky toustového chleba nenarvou dva kousky ku?ecích prsí?ek, tak to nebude nikomu chutnat.

Já mám úpln? opa?ný názor. Ku?e v sendvi?i je p?esn? ta chvíle, kdy mn? za?ne být smutno z toho, že to nebohé zví?e zem?elo úpln? zbyte?n?. Vždy? ten sendvi? by chutnal stejn? dob?e i kdyby v n?m nep?ekáželo ku?ecí maso. Chu? mu beztak p?ece dodává hlavn? to všechno okolo jako je k?upavá zelenina a dob?e ochucená omá?ka.

Nap?íklad já mám neuv??iteln? ráda hoisin omá?ku. Jenomže v britském supermarketu v odd?lení sendvi?? a wrap? narazíte na hoisin omá?ku pouze v kombinaci s kachními prsí?ky. Rozhodla jsem se proto ukázat, že to jde i bez mrtvé kachny a tady je m?j wrap s hoisin tofu.

Ingredience na ?ty?i wrapy

  • 350 g tofu nakrájeného na kostky
  • 100 ml hoisin omá?ky
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 1 svazek jarní cibulky nakrájené na tlustší kole?ka
  • 1 chilli papri?ka nakrájená na tenká kole?ka
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 4 pšeni?né tortilly
  • 1 lžíce rostlinného oleje na smažení

Jak p?ipravit ?ínský wrap s hoisin tofu

  1. Tofu promícháme s hoisin omá?kou a necháme aspo? dv? hodiny marinovat.
  2. V misce promícháme bílý jogurt, jarní cibulku a chilli papri?ku.
  3. Do rozeh?átého oleje v pánvi p?idáme tofu v?etn? omá?ky a za ?astého míchání smažíme p?t minut. V pr?b?hu míchání se snažíme, aby se nám omá?ka co nejmén? p?ichytávala na dn? pánve, ale aby se jí naopak co nejvíc obalilo tofu.
  4. Na každou tortillu navrstvíme ?tvrtinu špenátu, ?tvrtinu osmaženého tofu a ?tvrtinu jogurtu s cibulkou. Všechny suroviny vrstvíme doprost?ed tortilly tak, aby v jejím st?edu vytvá?ely podlouhlou hrani?ku, p?es kterou p?ehneme volné okraje placky a vytvo?íme tak wrap.
  5. Wrap je výborný ?erstvý, ale když ho necháme p?es noc odležet a zabalíme si jej jako sva?inku nebo lehký ob?d, tak se rozhodn? nic nestane, protože chut? se bezvadn? prolnou.

A jaký názor na t?i kousky ku?ete v sendvi?i máte vy?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..