Vegetariánské lasagne po mexicku

Fazole, kuku?ice, raj?ata a výborná ricotta… Co víc si p?át v jedné zapékací misce.

P?idat do lasagní ricottu je, myslím, super nápad. Nápl? se tak stane víc krémovou. Vlastn?, když jsem lasagne p?ipravovala, ?íkala jsem si, že ta omá?ka je tak dobrá, že by se nemusela ani zapékat s lasagnemi a skv?le by jí to slušelo i jenom tak, kdyby se promíchala s uva?enými t?stovinami. Tak to m?že být takový návrh na další kreace, když zrovna nemáte doma lasagne nebo se vám nechce zapínat troubu. Ale ta k?upavá vrstva z mozzarelly a parmezánu je taky moc fajn.

Ingredience

  • 1 plechovka sekaných raj?at
  • 1 plechovka libovolných fazolí ve slaném nálevu (Já jsem použila sm?s mexických fazolí)
  • 300 g konzervované nebo mražené kuku?ice
  • 250 g ricotty
  • 1 bochánek mozzarelly nastrouhané
  • 30 g parmezánu nastrouhaného
  • 8 plát? lasagní nebo tolik, aby nám to vyšlo na dv? vrstvy
  • 3 stroužky ?esneku nakrájené na tenké plátky
  • 1 chilli papri?ka nakrájená na tenká kole?ka
  • 1 lžíce srirachy
  • 1/2 lžíce kreolského ko?ení
  • rostlinný olej na smažení

Postup

  1. V pánvi si rozeh?ejeme olej a zprudka na n?m minutu smažíme ?esnek.
  2. Do pánve p?idáme sekaná raj?ata, slité fazole a kuku?ici.
  3. Sm?s promícháme, dochutíme srirachou, chilli papri?kou a kreolským ko?ením a velmi krátce necháme pova?it.
  4. Sm?s sundáme z plotýnky a zamícháme do ní ricottu.
  5. Na dno zapékací misky p?emístíme p?lku p?ipravené sm?si, celý její povrch pokryjeme lasagnemi, na ty navršíme druhou polovinu sm?si a vše dokon?íme op?t vrstvou lasagní.
  6. Nastrouhanou mozzarellu promícháme s parmezánem a sýrem posypeme povrch lasagní. Dbáme na to, aby nám nez?stalo žádné místo t?stovin neposypaných sýrem.
  7. Lasagne pe?eme v troub? rozeh?áté na 180° C p?l hodiny.

Další recepty na lasagne

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..