Huevos rancheros s pe?eným ?esnekem

Dokonalý zp?sob, jak zkombinovat vají?ka se spoustou zeleniny a s oblíbenými fazolemi.
huevos_rancheros

Jsou to takové upgradované fazole, které umí ud?lat každý student nebo chlap. Sta?í jenom p?idat trochu ?erstvé zeleniny a obt?žovat se se zapnutím trouby na upe?ení ?esneku a máte parádní ve?e?i nebo klidn? i snídani, pokud vás ?eká tvrdá práce na mexické t?tinové plantáži.

Huevos rancheros si klidn? ale m?žete ud?lat podle vlastních p?edstav tak, jak na n? práv? te? máte chu?. Základem je hustá sm?s zeleniny (a p?ípadn? i mých oblíbených fazolí), ve které se uva?í syrová vají?ka. Kreativit? se meze nekladou a vždy bude odm?nou úžasn? krémový žloutek.

Ingredience

  • 1 cibule rozp?lená a nakrájená na tenké plátky
  • 1 ?ervená paprika zbavená semínek, roz?tvrcená a nakrájená na tenké plátky
  • 1 plechovka sekaných raj?at
  • 1 plechovka fazolí v rajské omá?ce
  • 2 raj?ata roz?tvrcená a nakrájená na plátky
  • 4 vejce
  • 6 stroužk? ?esneku
  • 1/2 lžíce srirachy
  • s?l a pep?
  • rostlinný olej na smažení
  • 4 tortilly k podávání

Postup

  1. V troub? rozeh?áté na 180 °C pe?eme neoloupané stroužky ?esneku dvacet až p?tadvacet minut.
  2. Ješt? teplý upe?ený ?esnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  3. V hlubší pánvi si rozeh?ejeme olej a zp?níme na n?m cibuli.
  4. K cibuli p?idáme papriku a plátky pe?eného ?esneku a vše smažíme, dokud paprika neza?ne m?knout.
  5. Do pánve p?idáme konzervovaná raj?ata a fazole. Promícháme a podle chuti p?idáme srirachu, s?l a pep?.
  6. Sm?s na st?edním plameni necháme probublávat tak dlouho, dokud se omá?ka nezahustí tak, jak ji máme rádi. Pokud se z pánve vypa?í p?íliš moc tekutiny, tak p?ilijeme trochu vody.
  7. Do zeleninové sm?si ud?láme lžící ?ty?i d?lky a do nich rozklepneme vejce.
    Pánev zakryjeme pokli?kou a necháme va?it ?ty?i až šest minut nebo tak dlouho, dokud bílky neztuhnou.
  8. Tortilly necháme dv? minuty oh?át v rozeh?áté troub? a podáváme k fazolové sm?si s vejci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..